Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Spectre už má konfigurátor, kombinací je nespočet

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Téměř třítunovou hračku a historicky první elektrický model britské automobilky si již můžete tvořit dle svých preferencí v konfigurátoru.

Je to realita. Vůz se soškou Spirit of Ecstasy je elektrický a jmenuje se Spectre. Je prvním modelem z mnoha dalších, které zahajují transformaci britské luxusní automobilky na elektromobilitu.

Ba co víc, nejen že byl nový Rolls-Royce Spectre konečně představen, nyní už je k dispozici v konfigurátoru. Barevných kombinací a variant exteriéru i interiéru je tolik, že vážný zájemce v konfigurátoru stráví dost možná několik hodin. 

Video se připravuje ...

Spectre se nabízí celkem v 29 barevných variantách exteriéru - 12 standardních a 17 v rámci kolekce Commissioned Collection. K dispozici je také až 31 dvoubarevných variací. Při volbě kontrastních barev si dokonce můžete zvolit, zda kontrastní barva bude pokrývat celou horní část vozu (kapota, střecha, kufr) nebo také sloupky a lemy oken.

Výběr kol je proti ostatním položkám v konfigurátoru poněkud chudší, přesto nabízí kombinaci šesti designů. Pro celý svět jsou nabízeny čtyři varianty třiadvacetipalcových kol a jedna dvaadvacetipalcová kola. Pro čínský trh je navíc jeden design dvaadvacetipalcových kol.

K obrazu svému si lze upravit také ikonickou sošku Spirit of Ecstasy. Může být plně osvětlena nebo v případě varianty “Uplit” osvětlena pouze zespodu.

S interiérem se dá skutečně vyhrát. Nabízí hned 20 barev všeho druhu, které můžete rozčlenit až do tříbarevných kombinací - zvlášť si můžete obarvit horní polovinu sedadel, opěrky nebo prošívání. Palubku je možné mít hned v devíti kombinacích od dubu až po lesklý klavírní lak.

V konfigurátoru je dále možné ladit detaily, jakými jsou koberečky, barva číselníků, volant, design dveří nebo charakteristický strop Starlight. Typickou oblohu si můžete dát i do výplně dveří. 

Konfigurátor je skutečně obsáhlý, a pokud zákazník nemá jasně stanoveno, co chce, čeká ho dlouhý výběr. Cenu jednotlivých prvků Rolls-Royce v konfigurátoru neprozrazuje. Víme ale, kolik elektrický přízrak Rolls-Royce Spectre stojí - v USA začíná na částce 413.500 dolarů (10.100.000 korun). První kusy by se na silnicích měl objevit v druhé polovině příštího roku.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme