Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rozhozený Hamilton, Ricciardův comeback a mnoho dalšího: Nová série Drive to Survive startuje zítra

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Populární série ze zákulisí závodů formule 1 na Netflixu se vrací, a to tradičně před startem nové sezony.

75. ročník šampionátu formule 1 startuje již za týden. Fanouškům motorsportu tradičně krátí čekání na první závod Netflix svou sérií Drive to Survive, která se vysílá již šestým rokem. 

Netflix to zprvu neměl jednoduché. Natáčení se v prvních sériích neúčastnily některé týmy (Ferrari, Mercedes), někdy sérii bojkotovali samotní piloti (Verstappen). A když už se povedlo domluvit se všemi, režiséři svým americkým přístupem v podobě vytváření umělých rivalit naštvali zaryté fanoušky tohoto sportu.

S poslední sérií se Netflixu podařilo tento přístup alespoň lehce odbourat a věříme, že v podobném duchu bude pokračovat i nejnovější, v pořadí již šestá série, která bude v 10 dílech rekapitulovat sezonu 2023. Jakých příběhů se v jednotlivých dílech dočkáme? 

Epizoda 1: Money Talks

Lawrence Stroll investoval obří množství peněz do projektu Aston Martin. Odrazí se to konečně i na výsledcích? Jeden šampion v týmu končí, druhý přichází - aneb Sebastiana Vettela nahrazuje Fernando Alonso.

Epizoda 2: Fall From Grace

Nyck de Vries byl jedním z příjemných překvapení roku 2022, když v záskoku za nemocného Albona vybojoval v Monze s Williamsem mistrovské body. Pro rok 2023 získal závodní sedačku v AlphaTauri, ale jeho výkony zůstaly daleko za očekáváním.

Epizoda 3: Under Pressure

Lando Norris se pomalu, ale jistě stává jednou z velkých hvězd formule 1. Katastrofální vstup McLarenu do roku 2023 ho tak nutí přemýšlet, co dál. Situace se zásadně změní ve chvíli, kdy McLaren odemkne potenciál monopostu a stoupá pořadím vzhůru.

Epizoda 4: The Last Chapter

Pohled do světa “odpadlíků”. Haas po úspěšném roce 2022 nestíhá tempo vývoje a znovu se propadá na samotný chvost startovního roštu. Williams je na druhou stranou příjemným překvapením nové sezóny.

Epizoda 5: Civil War

Když byl oznámen přestup Pierra Gaslyho do Alpine, mnozí si ťukali na čelo: “Vždyť se s Estebanem Oconem nenávidí!” Dlouholetá rivalita francouzských pilotů bude pod drobnohledem. Jak si povedou v jednom týmu?

Epizoda 6: Leap of Faith

Lewis Hamilton a Mercedes tvoří nejúspěšnější a nyní také nejdelší spojení v historii formule 1. Hamilton ví, že se jeho čas krátí a od Mercedesu chce vítězný vůz. Jeho smlouva končí v roce 2023 a je třeba řešit, co dál.

Epizoda 7: C'est la Vie

Hollywood ve formuli 1? Tak trochu. Investorská skupina v čele s hercem Ryanem Reynoldsem investovala 200 milionů eur výměnou za 24 % podíl v týmu Alpine, který je jako tovární tým nadále zklamáním. 

Epizoda 8: Forza Ferrari

Ferrari je jako náboženství. Ví to dobře i FredVasseur, který chytil životní šanci za pačesy a stal se novým šéfem stáje z Maranella. Jeho cíl je jasný - po dlouhých letech vrátit Ferrari na vrchol.

Epizoda 9: Three’s a Crowd

Po ztrátě sedačky v McLarenu se vrátil Ricciardo do Red Bullu jako rezervní jezdec. Během sezony přijde nečekaná příležitost vrátit se na závodní tratě. Australan ví, že tohle může být jeho poslední šance. 

Epizoda 10: Red or Black

Rok se s rokem sešel a o šampionech máme znovu před posledním závodem roku již dávno rozhodnuto. Zrak se tedy znovu upírá na bitvu o druhé místo, tentokrát v poháru konstruktérů. Cena útěchy, kterou si chtějí Mercedes i Ferrari urvat pro sebe.

Všechny díly nové série Drive to Survive budou k vidění na Netflixu od pátku 23. února 2024.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme