Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ŘSD omezí víkendové uzavírky s ohledem na Moto GP 2014

Jan Mička
Diskuze (1)
Nadcházející víkend bude ve znamení Moto GP na brněnském okruhu. ŘSD provede opatření pro udržení plynulosti provozu.

Každoroční svátek všech milovníků motocyklů, závod Moto GP na Masarykově okruhu v Brně, přináší kromě zážitků z těsných soubojů na dráze také nepříjemnosti v dopravě. V loňském roce se na dálnici D1 ve směru na Prahu vytvořila mnohakilometrová kolona a letos by tomu pravděpodobně bylo také tak. ŘSD však podnikne opatření, která by měla předcházet kolonám nejen na D1.

S platností od dnešního poledne až do pondělí 18. srpna do 12:00 budou omezeny uzavírky na všech dálnicích, rychlostních silnicích a silnicích první třídy, které má ve správě Ředitelství silnic a dálnic. Jinými slovy to znamená, že ŘSD nebude zahajovat žádné nové opravy nebo provádět údržbu těchto komunikací, avšak kromě dlouhodobých uzavírek či operativních zajištění dopravních nehod či havárií.

Pokud se zaměříme pouze na silnice směřující z a do Brna, mají motoristé od ŘSD plnou podporu. Nebude zde totiž zahájeno ani realizováno žádné nové dopravní omezení, opravy či vysprávky. Specifickým případem však je dálnice D1, kde již velká dopravní omezení v souvislosti s modernizací jsou. ŘSD proto apeluje na řidiče, aby si před vyjetím na dálniční tepnu zjistili aktuální stav průjezdnosti.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - šmoula nešika
15. 8. 2014 10:40
Dotace na konání příští rok
Ve středu se na Čt24 vedla poměrně bouřlivá diskuse kolem VC SM 2015. [odkaz]