Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rus si sám postavil Lamborghini Aventador. Výsledek není tak hrozný, jak byste čekali

Martin Tolar
Diskuze (0)

V Rusku je možné všechno, třeba i postavit si supersport snů. A nebojte, nebude to taková hrůza jako v jiných podobných případech.

Snili jste někdy o Lamborghini? Dost možná ano, protože je to taková ta správná značka snů. Spousta lidí chce Miuru a Countach, já mám třeba nejraději Diablo. 

Každopádně jen málokdo si takový sen splní. A někteří lidé jen tak napůl, jako v tomto případě. 

Jeden Rus si totiž sám postavil Lamborghini Aventador. Pozouhodné je, že nejde o výrazně nepodařenou repliku. Přestože jen sotva postavíte opravdu reálnou kopii jednoho z nejrychlejších aut dneška. 

Ovšem když se snažíte, bude váš výtvor alespoň vypadat hodně podobně. To je i případ tohoto falešného Lamborghini, které je prý postaveno z OEM panelů .Ty nese základní rám.

Když nemáte na Lambo, bude mimo vaše možnosti nejspíš i nákup pravého dvanáctiválcového motoru. Tady se to naštěstí vyřešilo  starým dobrým vidlicovým šestiválcem o výkonu 190 koní z Nissanu Maxima. Díky konstrukci je auto velmi lehké a tak i relativně skromný výkon motoru ze sedanu (pokud srovnáváte s originálem a jeho 700 koňmi, rozhodně skromný je) dokáže zajistit slušnou rychlost. Navíc motor i slušně zní. Většinou sice replikám moc nefandíme, ale tahle není tak špatná, nemyslíte?

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme