Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rus tvrdí, že prodává nejrychlejší Škodu Superb třetí generace na světě

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Různě upraveným škodovkám se tu věnujeme docela často. Dnes vám ukážeme jeden zajímavý superb z Ruska.

Zajímavý je především proto, že ho majitel, který vůz aktuálně prodává, označuje jako nejrychlejší superb třetí generace na světě.

Argumenty? Výkon přeplňovaného zážehového dvoulitru posílený na 500 koní, akcelerace z klidu na stovku za 3,3 sekundy, ze 100 km/h na dvě stě za 7,79 vteřiny a sprint na čtvrt míle za 10,993 s.

Jsou to působivá čísla. Ale jestli je to opravdu nejrychlejší kousek svého druhu, těžko říct. Možná si i vy vzpomenete například na britský superb s výkonem 560 koní. Nebo na český exemplář, jehož motor dává 540 koní.

Asi je vám jasné, že superb s pohonem všech kol, vyrobený v roce 2016, prošel obrovským množstvím úprav - nejen v oblasti výkonu, ale i jízdních vlastností a brzd. Spoustu dílů a nový software dodala společnost Revo. Auto zatím najezdilo 44 tisíc kilometrů.

A cena? Ruský majitel žádá 2.300.000 rublů, tedy asi 830 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

10. 10. 2019 00:11
Moje auto
Ahoj! To je opravdu moje auto. Nevim zadne Superb mk3 ktery ma takovy cas na 1/4 mile. Ja se omlouvam za svoji Cestunu, protoze uz dlouho nepouzival ji. Ale mam vsechny dokazy toho casu na oficialne telemetry. :-)