Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ruský tuzing: Ty nejšílenější úpravy žigulíků, moskvičů a spol.

David Bureš
Diskuze (2)

Úpravy automobilů jsou v určitých kruzích oblíbené po celém světě, včetně Ruska. A v zemi neomezených možností jsou možnosti tuningu mnohdy opravdu neomezené...

Tuning je pro mnohé automobilové fanoušky nedílnou součástí jejich životního stylu. Takoví fandové neustále hledají možnosti, jak svůj vůz dále vylepšit, ať už technicky nebo vzhledově. Jenže z takové úpravy mnohdy může vzniknout hodně kýčovité dílo, kterému se pak posměšně říká tuzing.

Fotogalerii méně povedených děl různých garážových umělců z tuzemského prostředí jsme už měli, a tak je nyní čas se podívat za hranice. A proč se nemrknout na nějaká díla z Ruska, země, často nazývané zemí neomezených možností.

Zatímco na české tuzingové scéně vládnou vozy domácí Škody, v Rusku jsou to logicky automobily tamějších výrobců. A tak si v přiložené galerii můžete prohlédnout mnohdy hodně šílená díla na bázi vozů Lada, Moskvič, ale třeba i GAZ a UAZ. Fotografie jsme přitom brali z různých facebookových skupin i dalších zdrojů.

I v ruském prostředí přitom existují různé druhy tuzingu. Najdeme tam obyčejné vozy doplněné o kýčovitá cingrlátka a serepetičky, stejně jako vozy, jejichž úpravy se vzhledově zkrátka moc nepovedly. Soudě podle fotografií jsou v Rusku oblíbené i přestavby kombinující techniku různých automobilů. Vzhledem k tamější kvalitě silnic se tak mnohdy stávají základem terénní auta, doplněná o jinou karoserii. Úpravy žigulíků pak mimochodem nejsou populární jen v Rusku, ale také v dalších zemích východní Evropy, Bulharsku nebo bývalých zemích Sovětského svazu.

Tuzing je každopádně v mainstreamové společnosti vysmívaným tématem, jeho fanoušci se ale najdou. Tak schválně, najdete v přiložené galerii upravený automobil, který se vám líbí? A který to je? Diskuze pod článkem je vaše.

David Bureš
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - KANKUNEN
9. 8. 2021 08:20
Re: Ehm ...
Ty jsi tu nový, že. Redakce opakuje pořád dokola, ruské prototypy a tuzing.
9. 8. 2021 07:35
Ehm ...
Některé krásné klasické žigulíky, to musím uznat, ale u zbytku jsem dnes konečně pochopil jak moc můžou bolet oči jen z pohledu na fotku. To je fakt mazec bez kouska soudnosti ... ufff