Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rusové se předvedli. Lada Xcode nevypadá vůbec špatně!

David Bureš
Diskuze (35)
AvtoVAZ zvažuje rozšíření své nabídky. Nad letošní novinku v podobě modelu xray by se mohl postavit větší crossover. Koncept xcode naznačuje jeho vzhled.

Automobilka AvtoVAZ letos slaví 50 let od svého vzniku. Pro aktuálně probíhající moskevský autosalon si proto připravila velkolepou oslavu tohoto jubilea, prezentuje tam totiž hned šest konceptů. Jedním z nich je i crossover Lada Xcode.

Před premiérou xcode se spekulovalo o tom, že se bude jednat o náznak nového modelu. Po prezentaci toho nevíme o moc více, jistý náznak potvrzení dřívějších zpráv tam ale je. Výrobce totiž o konceptu tvrdí, že se jedná o ukázku designových nápadů a možného rozšíření nabídky značky Lada.

Po pravdě řečeno by nám vůbec nevadilo, kdyby to xcode do sériové výroby dotáhnul. Už vesta a xray dokázaly, že Lada našla svoji tvář (a to velice povedenou), v čemž pokračuje i nejnovější koncept. Automobil je další evolucí stávajícího designového trendu, jehož hlavním motivem je písmo X. To se neobjevuje jen na přídi, ale také na bocích karoserie konceptu.

Krátké převisy pomáhají celkovým proporcím vozu. Zaujmou i některé detaily – kliky zadních dveří jsou ukryty do C-sloupků, zatímco střešní spoiler pomáhá s prouděním vzduchu.

Výbava Xcode pak dokazuje, že Rusové sledují poslední trendy. Uvnitř se objevuje digitální kaplička s přístroji doplněná o obrazovku multimediálního systému s úhlopříčkou 10 palců. Vůz je navíc spárován s cloudovou službou Lada Cloud.

Koncept je navíc vybaven adaptivním tempomatem, aktivním parkovacím asistentem nebo funkcí automatického brzdění. Hlavní světlomety jsou diodové, zatímco pod kapotou najdeme blíže nespecifikovaný turbomotor. Samozřejmostí je pohon všech kol, který se v tuhých ruských podmínkách hodí.

David Bureš
Diskuze (35)
26. 8. 2016 20:37
Re: Produkt aliance Renault-Nissan-Avtovaz
Tak to vis h...no a zenu asi mas z nejake vesnice, kde chlapci stale nosej teplaky s botami. Jinak bys vedel ze spousta nemeckych aut v Rusku krome nekolika modelu Mercedesu, BMW a Audi nema zadnou hodnotu a kouka se po japoncich. Az tam zase pojedes tak se podivej kolik je tam Lexusu a Infiniti. Proste japonci stale jeste neco vydrzej narozdil od nemcu :-!
25. 8. 2016 20:39
Re: Produkt aliance Renault-Nissan-Avtovaz
Musim te upozornit, ze Rusko je tak velika zeme, ze Avtovaz nemuze nasytit mistni trh. Presto omezuji vyrobu pro nezajem o rusky auta, zavadeji 4 denni prac. tyden. A Rusaci? Ti si radsi koupi prastarou Audinu, aby meli NEMECKY auto. Jsou uplne posedli znackama. Proto tam nenarazis na Dacii Logan, ale na RENAULT Logan, protoze Dacii by nikdo nekoupil. Lada ma i v Rusku hoodne spatny jmeno a jak rikam, Ladu si tam koupi jen zoufalec. Vypadat jako reditel Zemekoule, to chce kazdej rusak. Teplaky Addidas a nemecky auto je pro to predpoklad. Vim, o cem mluvim, mam zenu Rusku - a samozrejme pribuzny ..
25. 8. 2016 20:32
Re: stydel bych se jezdit v ruskym aute
Vis, co je zajimavy? Jezdil jsem do Ruska s kamionem a Kamaz jsem tam nevidel. Ano, obcas jsem potkal nakladak ve velice zoufalym stavu, to opravdu neprehanim, ovsem Kamaz to nebyl ani jednou.. Ano, Tater, Mercedesu apod. tam bylo hafo, dokonce i jedna nse Karosa, modra, s originalnim lakem..
25. 8. 2016 20:25
Samozrejmost
Pry SAMOZREJMOSTI je pohon 4 x 4.. U ktere Lady - s vyjimkou Nivy - je to samozrejmosti??? A jak ctu tu trendy vybavu, je tam toho nasrano tolik, ze ta kara bude stat od 500 litru vejs...
25. 8. 2016 17:05
studie
To je všechno pěkný ,ale tadyu nás asi nebude .