Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

S vývojem Mercedesu C (W205) pomáhá Michael Schumacher (+video)

David Bureš
Diskuze (1)
Slavný závodník Michael Schumacher si vyzkoušel nové céčko v technickém centru značky v Sindelfingenu. Otestoval hlavně bezpečnostní prvky auta.

Sedminásobný mistr světa ve Formuli 1 Michael Schumacher je od letošního dubna ambasadorem značky Mercedes-Benz. Bývalý německý závodník také pomáhá s vývojem teprve chystaných modelů, nejnověji okusil novou generaci třídy C s interním označením W205.

Schumacher se zaměřil na otestování asistenčních systémů auta, jejichž vývoj dlouhodobě podporuje. Bývalý německý závodník tvrdí, že žádný řidič nevydrží se celou dobu jízdy koncentrovat na 100 %. I chvilka nepozornosti tak podle něj může vést k nebezpečné situaci, kterou právě asistenční systémy pomůžou vyřešit.

Nová třída C bude dostupná hned s několika takovými bezpečnostními systémy, které používají kameru a radarové senzory. Collistion Prevention Assist Plus bude varovat řidiče akusticky i vizuálně před nebezpečím nárazu, v případě potřeby dokáže posílit účinek brzd brzdícího auta nebo vůz automaticky přibrzdit.

Adaptivní tempomat Distronic Plus udrží bezpečnou vzdálenost s vozidlem vpředu, funkce Steering Assist a Stop&Go Pilot pomohou udržovat vzdálenost v kolonách, a to i v mírných zatáčkách. Systém je již známý z aktuální třídy S.

Pre-Safe Brake se hodí v městském prostředí, dokáže zcela zamezit srážce s chodcem nebo stojícím vozem do rychlosti 50 km/h. Českého zákazníka pak pobaví fakt, že tento systém Mercedes testuje s figurínou, jejíž obličej se velice podobá bývalému českému prezidentovi Václavu Klausovi.

Šéfinženýr Jochen Hermann zodpovědný za vývoj asistenčních systémů vozů Mercedes oceňuje Schumacherovu pomoc při vývoji, především díky jeho znalosti techniky a schopnosti rychle a přesně vyhledat možné řešení problému.

Nová třída C bude oficiálně představena v pondělí 16. prosince, výstavní premiéra je naplánovaná na lednový autosalon v Detroitu. V nabídce mají být zpočátku tři motory, benzinové agregáty zastoupí čtyřválce C 180 (115 kW) a C 200 (135 kW), z turbodieselů bude nabídnut C 220 BlueTEC Diesel (125 kW).

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
13. 12. 2013 15:08
mam rad sumiho
a jeho video reklamy :yes: