Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saab 9-3 model 2007: bohatá výbava, ceny od 649.000,-Kč

Ondřej Láník
Diskuze (15)
Nejmenší evropský model Saabu se v modelovém roce 2007 dočkal přepracované přístrojové desky, vylepšené ergonomie, integrovaného Bluetooth pro snazší komunikaci, šestistupňových manuálních převodovek a standardní dvouzónové automatické klimatizace...

Nejmenší evropský model Saabu se v modelovém roce 2007 dočkal přepracované přístrojové desky, vylepšené ergonomie, integrovaného Bluetooth pro snazší komunikaci, šestistupňových manuálních převodovek a standardní dvouzónové automatické klimatizace dodávané napříč celou modelovou řadou. V České republice je novinka v prodeji za zajímavé ceny začínající na 649.000,-Kč.

Centrem pozornosti švédských vývojářů byla při přípravě inovací pro modelový rok 2007 interakce mezi řidičem Saabu 9-3 a automobilem. Vedle stylistických úprav přístrojové desky, která je nyní výraznější, došlo k zavedení otočných ovladačů na přepracované středové konzole a omezení množství jednoúčelových tlačítek a ovladačů. Podle tiskové zprávy Saabu se tak interiér přiblížil stylu zavedenému v dnes již legendárním Saabu 900 první generace, zatímco nové ovladače připomínají spíše řešení použitá ve větším modelu 9-5.

Všechny informace, zprávy a upozornění komunikuje automobil prostřednictvím jediného displeje pod rychloměrem, když byl druhý displej na středové konzole eliminován ve prospěch přehlednosti. Ze stejného důvodu byla zavedena individualizace některých funkcí automobilu, prováděná prostřednictvím tlačítek na volantu. Informace se o právě nastavované funkci (klimatizace, automatické stěrače, intenzita osvětlení, parkovací asistent) se promítají na informační displej.

Všechny Saaby 9-3 mají standardně automatickou dvouzónovou klimatizaci s menším počtem ovládacích prvků a otočnými ovladači.

Tři zábavní a komunikační systémy, které Saab nabízí obsahují vždy CD přehrávač schopný zpracovávat formát MP3, standardem je také audiovstup pro připojení externího zdroje audiosignálu k vozidlové aparatuře.

Vnější design je takřka totožný ve srovnání s modelovým rokem 2006. Nové jsou barvy: šedá titanová metalíza pro Sport Sedan, arktická bílá a kouřově šedá metalíza pro kabriolet. Barva 'Electric Blue' je nyní k dispozici pro všechny kabriolety (dosud jen pro limitovanou výroční sérii).

Všechny motory mimo základní pohonnou jednotku jsou kombinovány s manuální šestistupňovou převodovkou nebo automatickou převodovkou s pěti nebo šesti stupni.

Nejlevnější Saab 9-3 Linear s atmosférickým zážehovým motorem 1.8i (90 kW) se prodává za 649.000,-Kč. Tento cenově dostupný model, jež přivádí zákazníka do elitní společnosti, má ve výbavě například 6 airbagů, aktivní opěrky hlavy, elektronické zamykání sloupku řízení, dálkově ovládané centrální zamykání, ABS, EBD, ASR, ESP, dvouzónovou automaticky řízenou klimatizaci, autorádio s CD, ovládání audio systému na volantu, el. ovládání oken předních a zadních dveří, el. ovládaná a vyhřívaná vnější zrcátka a palubní počítač.

Ceník ve formátu PDF naleznete na stránkách www.srba.cz/saab.

Ondřej Láník
Diskuze (15)