Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saab 9-3X – kupé do terénu

Michal Fokt
Diskuze (0)
Saab představí na detroitském autosalonu kupé kategorie SUV.

Saab představí na detroitském autosalonu kupé kategorie SUV.

Švédská automobilka Saab, která patří do koncernu GM, představí v lednu příštího roku na autosalonu v Detroitu kupé, které bude schopné jízdy v lehkém terénu. Rozšíří tak řadu výrobců, kteří o podobném automobilu také uvažují. Sportovně-užitkové kupé by nejspíš ve své nabídce měly rády značky Audi (Steppenwolf), Seat (Salsa Emoción), Toyota (RSC) a řada dalších.

Z jednoduchých skic toho sice zatím není mnoho vidět, s největší pravděpodobností však půjde o evoluci frankfurtské novinky, studie multifunkčního kupé Saab 9X. U něho nejspíš budou provedeny „terénní“ úpravy, které změnily třeba Seat Salsa v Salsu Emoción.

Podrobnosti o nové studii zatím Saab tají, takže jedinou potvrzenou informací je, že bude 9-3X vybaven stálým pohonem všech kol. Již nyní však bylo ohlášeno, že se některé stylistické a konstrukční prvky studií 9X a 9-3X objeví v nejbližší době v sériových saabech. Hovoří se také o tom, že smršť studií bude následovat i v příštích letech a po 9-3X by měla přijít ještě další pětice konceptů, která bude předznamenávat a doprovázet vývoj a výrobu radikálně inovované modelové palety.

Michal Fokt
Diskuze (0)