Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Samsung SM5: Korejské Latitude prošlo faceliftem

David Bureš
Diskuze (4)
Sedan korejské značky se prodává od roku 2010.

Samsung odhalil modernizovanou podobu sedanu SM5, který sdílí techniku s Renaultem Latitude. Dá se předpokládat, že se faceliftu brzy dočká i francouzský sourozenec.

SM5 dostal přepracovaný přední nárazník a novou masku chladiče. Grafika hlavních světlometů byla upravena, standardem jsou diody pro denní svícení. Vůz nyní působí luxusnějším dojmem, a to i díky rozsáhlejšímu použití chromovaných prvků.

Oba sourozenci se dosud velice podobali, pokud se však modernizace dočká i Latitude, je pravděpodobné, že francouzský sedan vyšší střední třídy dostane novou tvář s mohutným logem Renaultu ve stylu čtvrté generace Clia nebo faceliftovaného Fluence.

Nabídka motorů pro SM5 zahrnuje dva dvoulitry – benzinový o výkonu 103 kW a vznětový se 110 kW. Turbodiesel je však na korejském trhu dostupný jen na speciální objednávku. Zážehová jednotka spolupracuje s bezstupňovou převodovkou X-tronic, která dostala funkci Eco pro nižší spotřebu paliva.

Výbava automobilu může nyní zahrnovat kontrolu tlaku v pneumatikách, vylepšený multimediální systém nebo systém kamer sledující okolí auta a pomáhající tak s parkováním.

Automobil se na korejském trhu bude prodávat s označením SM5 Platinum na odlišení od předchozí varianty. Ceny Samsungu SM5 Platinum v Jižní Koreji začínají na částce 21,8 milionu wonů, což je v přepočtu asi 395.000 korun.

První generace SM5 debutovala 1998. Nynější generace je v pořadí třetí, vyrábí se v jihokorejské továrně Busan, na trh dorazila v roce 2010, tedy o rok dříve než Renault Latitude.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Alpinis182
7. 11. 2012 17:21
Re: tak toto sa nepodarilo
To je nas vice...
Ale zase kdyz to vemes, tak za ty prachy...
7. 11. 2012 16:46
Re: tak toto sa nepodarilo
mne sa latitude vobec nepaci prave kvoli takej bezcharakternej nicnehovoriacej maske. je to take bezpohlavne auto a chyba mu francuzsky smrnc. dufam, ze ho hodia do tej novej tvare ako pisu v clanku
Pokus o korejský Passat
Pokus o korejský Passat prokazuje, že to není Passat, ale jen rendlík :no:
Avatar - 3_diamanty
7. 11. 2012 08:53
tak toto sa nepodarilo
8-s , latitude je rozhodne krajsim bratom :yes: