Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sběratel našel vzácného angličáka. Cena potlučeného autíčka přesahuje dva miliony

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Za 2 miliony korun už byste si mohli pořídit opravdu hezké a důstojné auto. Přitom by vám ale stejná suma nestačila na koupi tohoto angličáka.  

Jde totiž o unikátní Chevrolet Camaro vyrobený společností Hot Wheels, jehož hodnota se pohybuje okolo 100 tisíc amerických dolarů, což je v přepočtu skoro 2,3 milionu korun.

Vzácnou hračku nedávno objevil sběratel Joel Magee, kterého jste možná zahlédli v pořadu Mistři zastavárny (Pawn Stars).

Důvod, proč je právě tohle Camaro tak vzácné a ceněné, spočívá ve skutečnosti, že se nikdy nemělo dostat k zákazníkům. Jde o prototyp, na němž chtěl výrobce odladit všechny možné nedokonalosti. Právě proto je autíčko jen bílé s černou střechou, do prodeje se pak dostalo ve výraznějších "livrejích".

Prototypů vzniklo v roce 1968 celkem šestnáct, přičemž část z nich byla omylem zabalena a poslána k prodejcům.

Objevení jednoho z nich po 50 letech se tedy rovná zázraku. Sám Magee tvrdí, že se nalezené "Hong Kong Camaro" zařadilo mezi tři nejcennější angličáky na světě. V roce 1968 si ho přitom někdo koupil za pouhých 59 centů...

Sběratel vzácných hraček angličáka zařadil do své kolekce, s níž objíždí Spojené státy americké a ukazuje ji na fanouškům na nejrůznějších akcích a výstavách.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme