Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania a MAN budou spolupracovat

Vitek
Diskuze (2)
Výrobci nákladních aut značek Scania a MAN jednají už několik týdnů o možné spolupráci. Zatím vše nasvědčuje tomu, že prvním společným prvkem obou konkurenčních značek by mohla být převodovka vyráběná švédskou Scaniou.

Výrobci nákladních aut značek Scania a MAN jednají už několik týdnů o možné spolupráci, která by byla výhodná pro obě strany. Zatím vše nasvědčuje tomu, že prvním společným prvkem obou konkurenčních značek by mohla být převodovka vyráběná švédskou Scaniou. Podle finančního ředitele německé automobilky MAN Antona Weinmanna by jednání měla skončit v průběhu letošního roku. MAN navíc kromě Scanie jedná i s dalšími výrobci nákladních aut o možném „sdílení“ dalších součástek a komponentů.

Spekulace, že jsou současné námluvy MANu a Scanie předzvěstí koupě strategického podílu ve Scanii německou automobilkou, finanční ředitele MAN AG Anton Weinmann vyvrátil. Pro německou divizi nákladních vozů prý není případný zisk podílu ve Scanii žádnou výhodou, navíc hlavním cílem MANu pro příští dva až tři roky je zvýšení podílu této značky na západoevropském trhu. Loni se podíl MANu propadl ze 16,2% na 14%, návrat na předloňskou hodnotu očekává vedení automobilky MAN už letos.

Vitek
Diskuze (2)