Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SCANIA CO2NTROL CUP 2020 se zaměří na snížení spotřeby paliva

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Scania přichází s novým ročníkem soutěže CO2NTROL CUP pro majitele a řidiče propojených vozidel.  

Scania připomíná, že do minulém ročníku soutěže CO2NTROL CUP bylo v České republice přihlášeno 758 vozidel a celkem se během tří měsíců podařilo ušetřit přes 50 tisíc litrů nafty.

„Potěšilo nás toto číslo, ale už od začátku nám nešlo jen o úsporu pohonných hmot a nižší emise. Zaměřili jsme se i na samotnou bezpečnost provozu, kde je předvídavost a plynulost při řízení jedním z hlavních faktorů možného zlepšení,“ říká Matěj Venhoda, manažer servisních služeb Scania CER.

Soutěž bude probíhat od 1. dubna do 30. června roku 2020. Vzhledem k vyhodnocování soutěže na základě dat z vozidla není třeba nikam cestovat, obětovat volný čas nebo se jakkoliv omezovat. Stačí jen jezdit jako obvykle a být lepší než ostatní.

Do soutěže Scania CO2NTROL CUP 2020 se mohou zapojit všechna vozidla Scania s komunikátorem C200 nebo C300 (vozidla vyrobená po 7/2011). Také letos se bude během tří měsíců vyhodnocovat skóre Scania Driver Support, spotřeba, přepravní výkon a další kritéria ovlivňující ekonomiku a bezpečnost provozu.

Pro zajištění objektivního průběhu soutěže SCANIA CO2NTROL CUP 2020, musí každé registrované vozidlo ujet minimálně 5000 km měsíčně. Více informací a přihlášky jsou k dispozici na www.scaniacontrolcup.cz.

Scania vyhlásí každý měsíc nejúspěšnějšího řidiče, který získá voucher v hodnotě 3800 Kč na zboží z kolekce Scania Truck Gear. Pro prvních 30 účastníků za celé období soutěže je pak připraven závěrečný večírek a trojice absolutně nejlepších se pak může těšit na zájezd do výrobního závodu Scania ve Švédsku.

Zdroj: Scania Czech Republic s.r.o.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme