Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania uvádí novou ochranu proti krádeži paliva

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Scania představuje ochranu před krádeží paliva z nádrží nákladních vozidel. Tato novinka má ochránit řidiče před řešením nepříjemné situace v podobě poškozeného uzávěru a prázdné palivové nádrže.

Scania nabídne novou ochranu před krádeží paliva se senzorem monitorujícím hladinu paliva nejprve pro samostatnou nádrž. Podle oficiálních materiálů společnosti pak má být velmi brzy k dispozici také pro běžnější řešení s nádržemi po obou stranách vozidla.

„Ztráta cenného paliva je sama o sobě dost nepříjemná. Ještě horším důsledkem však často bývá skutečnost, že nákladní vozidlo nemůže provádět každodenní dodávky podle plánu, za což hrozí majitelům nemalé sankce,“ říká produktový manažer Eric Ljunggren ze společnosti Scania.

Pokud hladina paliva výrazně poklesne, dojde k aktivaci alarmu, který vydává stejný pronikavý zvuk jako běžný výstražný systém proti krádeži vozidla. Alarm se aktivuje také v případě manipulace s uzávěrem palivové nádrže.

V případě, že je výstražný systém v činnosti, monitoruje hladinu paliva po dobu až 65 hodin za předpokladu, že je aktivován hlavní spínač akumulátoru nákladního vozidla. Pokud zákazník využívá balíček Control Package, obdrží rovněž e-mail, textovou zprávu a varovné oznámení na svém portálu společnosti Scania pro správu vozového parku.

Možná největší výhodou výstražného systému proti krádeži paliva je odrazení potenciálních zlodějů. Nálepka na nádrži upozorňuje veškeré osoby s nekalými úmysly na to, že je palivo chráněno. I když se totiž zlodějům nepodaří palivo z nádrže odcizit, již samotný pokus často způsobí těžkosti, protože poškozený uzávěr může vyžadovat časově náročné a nákladné opravy.

Zdroj: Scania Czech Republic s.r.o.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme