Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania Interlink HD je oficiálním autobusem české hokejové reprezentace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Scania se stala oficiálním autobusovým dopravcem Českého hokeje. Na utkání bude hokejisty přepravovat autobus Interlink HD.

Autobus značky Scania, který bude převážně obsluhovat potřeby národních týmů, je celý polepen v designu Českého hokeje. Pro tuto prestižní činnost byl zvolen zástupce modelové řady Interlink HD s celkovou délkou 14,2 metru a konfigurací podvozku 6x2*4 s řiditelnou vlečenou třetí nápravou.

Interiér autobusu s kapacitou 59 míst se stavitelnými sedadly s bočním posuvem a komfortními rozestupy se může vedle výkonného klimatizačního systému pochlubit i multimediálním systémem, jehož součástí jsou 19palcové obrazovky Bosch. Pohon tohoto vozidla zajistí přeplňovaný vznětový šestiválec, poskytující z objemu 13 litrů nejvyšší výkon 331 kW (450 k) a točivý moment 2350 N.m.

Scania připomíná, že nejde o první spolupráci švédské automobilky a národního týmu. Ten využíval autobusy značky Scania už před 14 lety a obě strany mají na danou dobu jen ty nejlepší vzpomínky. Čeští hokejisté totiž z MS ve Vídni v roce 2005 přivezli zlaté medaile.

Stejně jako byla nedávno křtěna lokomotiva, byl i nový autobus v rámci společné spolupráce slavnostně pokřtěn za účasti hráčů a hlavního trenéra reprezentace Miloše Říhy a Jamese Armstronga, generálního ředitele společnosti Scania Central European Region.

„Od konce minulé sezóny jsme hledali nového dopravce národního týmu. A život někdy přináší kuriózní situace, protože nakonec jsme se dohodli se Scanií, tolik vzpomínanou po zveřejnění nové identity Českého hokeje. Vítáme tímto do rodiny partnerů stabilní a úspěšnou společnost, která je navíc ve 100% vlastnictví koncernu Volkswagen, stejně jako Škoda Auto,“ uvedla ke spolupráci Jana Obermajerová, ředitelka BPA sport marketing a.s.

„Jsme hrdí, že si čeští hokejisté vybrali právě značku Scania, která je známá pro svou spolehlivost a odolnost. Přesně takové vlastnosti by měl mít ideální spoluhráč, a proto věříme, že přispějeme nejen k dobrým výkonům na ledě, ale také pohodě mimo něj,“ říká manažer prodeje autobusů společnosti Scania CER Lukáš Martinů. Obchodní ředitel Marián Černoch pak dodává: „Jako švédská značka máme k lednímu hokeji velmi blízko. Jsem přesvědčen o tom, že podpoříme české hokejisty na jejich cestě k vítězství!“

Autobusy řady Interlink nabízí Scania s celkovou délkou od 10,9 do 15 metrů, přičemž vozidla do délky 13,2 m mají konfiguraci náprav 4x2, zatímco delší provedení již disponují uspořádáním 6x2*4 s řiditelnou vlečenou třetí nápravou. Šířka všech tří provedení je 2,55 m, zatímco výšky se liší a jsou 3,31 m, 3,46 m a 3,66 m. K dispozici je pohon na bioplyn, bionaftu, bioetanol a naftu.

Zdroj: Scania Czech Republic s.r.o.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme