Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania oznamuje změnu ve svém vedení

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Novým prezidentem a generálním ředitelem společnosti Scania AB se stane Henrik Henriksson.

Do pozice nového prezidenta a generálního ředitele byl Henrik Henriksson jmenován představenstvem společnosti Scania AB. Od 1. ledna 2016 na této pozici nahradí dosavadního ředitele a prezidenta společnosti Pera Hallberga. Ve stejný den se Henrik Henriksson rovněž stane členem správní rady holdingu Volkswagen Truck & Bus.

Henrik Henriksson se narodil v roce 1970 a v rámci svých studií získal bakalářský titul v oboru Business Administration. Do společnosti Scania nastoupil v roce 1997 v rámci trainee programu a v prodejní organizaci zastával řadu vedoucích pozic. Od roku 2012 je členem výkonné rady společnosti Scania a v současné době zastává role výkonného viceprezidenta a ředitele prodeje a marketingu.

Ke svému jmenování Henrik Henriksson řekl, že jej těší, že dostává možnost pokračovat v rozvoji Scanie v souladu s cíli a strategiemi stanovenými vedením společnosti a představenstvem.

Podle Henrikssona má Scania pod jeho vedením nadále rozšiřovat nabídku výrobků i služeb a zároveň se bude věnovat vývoji v oblasti udržitelné dopravy. Důležitým úkolem pro Scanii má být i využití vlastního potenciálu k rozvoji specifických zákaznických řešení, což má umožnit spolupráce v rámci koncernu Volkswagen Truck & Bus.

Dosavadní prezident a generální ředitel Per Hallberg, který je se společností Scania AB spjat od roku 1977 a v roce 2001 byl jmenován členem Výkonné rady společnosti, odstoupí ze svých současných pozic v průběhu roku 2016.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)