Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SCG 008 je terénní závoďák za 2,3 milionu, který si musíte postavit sami

Filip Melich
Diskuze (0)

Společnost Scuderia Cameron Glickenhaus představila finální podobu terénního závoďáku, který původně vznikl jako aprílový žert. Stojí 2,3 milionu a postavit si ho musíte sami.

Začalo to jako aprílový žert, ale díky pozitivní odezvě se z terénního auta s karoserií sporťáku stává realita. Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) představila model 008, který je k dostání jako stavebnice bez motoru. A co víc, v autě sedíte uprostřed, jako kdysi v legendárním (a neustále omílaném) McLarenu F1. Případní pasažéři sedí po vašich stranách a jsou v ose vozu posunuti směrem vzad.

Video se připravuje ...

Stavebnice modelu 008 od SCG dorazí se vším, co potřebujete ke kompletaci auta, vyjma zmíněného motoru. Šasi vozu je ocelové, zatímco panely karoserie jsou vyrobeny ze sklolaminátu. Přední i zadní náprava je nezávislá a o odpružení se starají tlumiče od FOX Factory spolupracující s pružinami Eibach. Na seznamu dílů naleznete také kompletní interiér, systémy chlazení i přívodu paliva, kompletní elektroniku a další. Seznam příplatkové výbavy pro 008 bude teprve zveřejněn.

Vzhledem k místní legislativě nemůže SCG nabízet stavebnici s motorem, ten si tedy budete muset sehnat sami. V 008 je na něj připraveno místo uprostřed. SCG vám však bude schopna na přání dodat převodovku, stejně jako dostanete na výběr v případě kol a pneumatik. Výrobce dále nabízí pomoc s individualizací vozu a finálním laděním. Se stavebnicí dostanete návod k sestavení a společnost SCG se již dříve nechala slyšet, že auto zvládne postavit každý, kdo si poradí s knihovnou z Ikea.

V SCG nyní představili finální podobu vozu a začali přijímat rezervace. Základní balíček 008 Founders přijde na 99.995 dolarů (2,3 miliony korun), přičemž pro rezervaci auta je vyžadována záloha 1.000 dolarů (23 tisíc korun). Pro srovnání – model Baja Boot, který dostanete kompletně postavený a s motorem, přijde na 278 tisíc dolarů (6,4 milionů dolarů).

Že své stavebnici SCG skutečně věří, dokládá i plánovaná účast 008 na Baja 1000 letos v listopadu. Krátce poté začnou dodávky zákazníkům. Jen pro inspiraci připomeňme, že by novinka měla do závodu vyrazit se sedmilitrovým osmiválcem LS7 o výkonu zhruba 560 koní.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme