Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scorpions-Amarok: Volkswagen pro rockery

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Divize Volkswagen Nutzfahrzeuge představila pick-up Amarok upravený podle přání zakladatele německé skupiny Scorpions.

Rudolf Schenker, který založil Scorpions v roce 1965 a je stále jejím kytaristou, si vyzkoušel Volkswagen Amarok začátkem letošního roku na náročných tratích Rallye Dakar a pick-up si oblíbil natolik, že si nechal jeden upravit přesně podle svých představ.

Scorpions-Amarok na první pohled dává jasně najevo, že slouží slavné kapele. Sériový pick-up byl upraven v oddělení výroby prototypů a speciálních projektů. Jeho stříbrná karoserie byla doplněna o airbrush znázorňující štíra, jehož tvorba trvala malíři tři týdny. Na korbu Amaroku byl umístěn ocas štíra osvětlený 120 LED, který se může pohybovat nahoru a dolů.

Úpravu sériového Volkswagenu Amarok v provedení Highline s motorem 2,0 BiTDI o výkonu 120 kW (163 k) a točivém momentu 400 Nm provedl bývalý šéf vývoje prototypů Dirk Seiferd a Jörg Drexler zodpovědný za speciální projekty.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - pelikoš
28. 11. 2010 08:45
Re: špatná volba
určitě,obojí je už vyčpělé...(folks i škorpions)
Avatar - dicky
27. 11. 2010 17:40
Re: špatná volba
Kontinentalni modely pick up v provedeni double cab at navara nebo amarok jsou dost nesmysluplne a prakticky velmi bidne.
Malo prostoru pro cestujici mala korba ,tazne schopnosti bidne a motory to je bez komentare .....setrilek cmoudilek neurazi ale nenadchne vubec..
Kdo chce zit opravdu svobodne bez omezeni v teto kategorii musi kupovat v zamori.
Vlastni zkusenost
Avatar - white label
27. 11. 2010 16:48
Re: špatná volba
Možná by ses místo těch otřepaných frází o bezpohlavnosti mohl pokusit rozepsat věcněji a konkrétněji o tom, poč "to" na tebe nepůsobí u Amaroku, ale u Navary naopak ano?
Doufám totiž, že to od tebe nebyl pouze "bezpohlavní" antivýkřik do diskusní tmy... ;-)
27. 11. 2010 15:13
Geny se nezapřou
Ten je stejnej pošuk do volkswagenu jako GTI, asi patří do rodiny >:D .