Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Alhambra dostal speciální edici k 20. výročí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Velké MPV španělské značky v letošním roce slaví své dvacáté narozeniny, k nimž dostalo atraktivní speciální provedení.

Seat Alhambra byl ve své první generaci představen před 20 lety, jako sourozence o rok starších dvojčat Volkswagen Sharan a Ford Galaxy. Spolu se zástupcem mateřského koncernu byla na trhu až do roku 2009, zatímco produkce Fordu byla zastavena v roce 2009.

Druhá generace Alhambry byla představena na jaře roku 2010 a její prodej se rozběhl na podzim stejného roku. Podobně jako první generace i ona je sourozencem Volkswagenu Sharan, zatímco Ford se vydal vlastní cestou.

V loňském roce byla představena modernizovaná Alhambra a letos automobilka Seat připomíná kulaté jubileum úspěšného MPV speciální edicí, kombinující stylistické prvky s rozšířenou výbavou.

Výroční Seat Alhambra se může pochlubit 17-palcovými koly z lehké slitiny s leskle černou

povrchovou úpravou, ladící s xenonovými světlomety, tmavě tónovanými skly bočních a zadních oken a velkým panoramatickým skleněným posuvným střešním oknem.

Interiér je definován osobitým čalouněním tmavou Alcantarou s prošíváním ve světlém odstínu corn silk. Cestující v první řadě modelu Alhambra 20th anniversary edition si užívají sportovních sedadel s masážní funkcí.

Standardem pro jubilejní Alhambru je bezklíčkové otevírání dveří a zadní výklopné víko lze ovládat bezdotykově pouhým pohybem nohy. Stejně jako zadní výklopné víko se i dvoje posuvné boční dveře otvírají a zavírají elektricky.

Komplexní soubor bezpečnostních a asistenčních systémů zahrnuje asistenta pro jízdu v jízdním pruhu Lane Assist, asistenta pro sledování mrtvého úhlu, asistenta pro rozpoznávání dopravních značek a asistenta pro ovládání dálkových světlometů. Součástí výbavy je také navigační systém Seat, zatímco na přání dodávaný systém Full Link pro připojení chytrého telefonu zaručuje konektivitu.

Seat výroční Alhambru představil na svém stánku v Ženevě. Prodej se má podle dostupných informací rozběhnout v průběhu letošního roku. Ceny prozatím nebyly zveřejněny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)