Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Ateca jako Škoda Kodiaq: Budou mít Španělé také velké SUV?

Michal Fokt
Diskuze (12)
Koncern Volkswagen teď chrlí jedno nové SUV za druhým. Dostane velký crossover na bázi Škody Kodiaq také Seat? Takhle by mohl vypadat

Koncern Volkswagen dohání ztrátu, kterou má na své hlavní konkurenty v segmentu SUV, respektive crossoverů a kámen na kameni nezůstává ani u těch několika málo modelů, které dosud v nabídce byly. Tiguan povyrostl a na velikost atecy se nafoukne i nová generace yetiho, aby se pod nimi mohl objevit další SUV model na bázi pola. A všechny své sourozence na platformě MQB přerostl kodiaq, jenž už koketuje se segmentem plnohodnotných středních SUV.

V tuto chvíli je jasné, že Škoda bude mít tři SUV modely, Volkswagen čtyři, ale co Seat? Španělé si teď užívají zasloužené pozornosti díky modelu Ateca a je téměř jisté, že modelovou nabídku obohatí i malý crossover spřízněný se Škodou Polar a VW Taigun. Ale bude mít sportovně laděný Seat také velké SUV na bázi kodiaqu a Tiguanu XL?

To zatím není jisté, ale pokud ano, mohl by vypadat nějak takhle. Počítačovou retuš provedl známý virtuální tuner Theophilus Chin a vypadá podle mého názoru docela dobře, i když je té korporátní unifikace možná až příliš mnoho. Seatu by každopádně model přinesl výrazně větší přepravní kapacitu lidí i nákladu, ale je otázkou, jestli je to vlastně žádoucí, když budou existovat dva obdobné modelu u koncernových sourozenců, navíc v segmentu, který není zase tak velký. Nejspíš tedy zůstane jen u obrázku na monitorech počítačů.

Michal Fokt
Diskuze (12)
Avatar - salamoon
9. 9. 2016 15:34
hmmmm, tak s tymto dizajnom...
...to vyzera lepsie ako kodiaq... hlavne tie vacsie svetla to vylepsuju.... :yes:
8. 9. 2016 09:23
No, sm*adi ho chtej...
...strasne ho chtej, ale doufejme, ze ho nedostanou. Ono totiz Se*t nasadil velmi jednoduchou taktiku "delat vse jako Skoda" protoz vidi, ze to funguje.

Nejhorsi je, ze KONZERN na to slysi a maji tim padem zastani. Proto ohledne NOVEHO YETIHO doslo az na vidirani...nodovolite-li zkopirovat Yetiho, prijdete o jeho vyrobu ... a ted chteji postupovat podobne u dalsich projektu...Skodovka to nema jednoduchy
Avatar - nalimer
8. 9. 2016 00:32
SUV by Seat
V nedávnom vyhlásení Seatu odznelo, že ráta s týmito modelmi:
- SUV nižšej strednej triedy (Ateca)
- SUV na báze Ibizy
- mini SUV ako VW Taigun
Kópia Kodiaqu sa s vysokou pravdepodobnosťou nekoná.
Avatar - 3_diamanty
7. 9. 2016 15:59
Re: dalsi nadpis clanku kde nechyba kodiaq
mne to pride kusok podobne aj mazde... taka nizka palubovka s tym displejom kusok uz tak inak posadenym... zrejme prichadza do mody zase nejaky novy styl aky bude preferovat coskoro uz takmer kazdy... ;-)
7. 9. 2016 15:58
Re: dalsi nadpis clanku kde nechyba kodiaq
Že by hyundai vyvíjel i 30 dohromady s fiatem tipo? Ta podoba snad ani nemůže být náhodou ne?