Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEAT Axon: vize elektrického roadsteru od designéra značky

Michal Fokt
Diskuze (7)
Melouch člena designérského týmu SEATu Alvara Molero Simarro ukazuje sportovní roadster značky, využívající k pohonu výhradně elektřinu.

Už je to dlouho, co dostali u Volkswagenu nápad, udělat ze SEATu protiváhu Alfy Romeo a současně značku, jejíž zákazníci by následně automaticky přecházeli v rámci koncernu k Audi. Jenže k tomu nedošlo a na vině určitě byla i neochota vyrobit skutečně sportovní model a nikoli pouze výkonnější deriváty stávajících modelových řad. Konceptů takových vozů se přitom objevilo hned několik.

Teď SEAT takové vozy neukazuje už ani ve formě studií, což ale zjevně neznamená, že by se designéři značky takových projektů vzdávali. Alvara Molero Simarro, jenž je členem oddělení Exterior Design Department, patřícího do SEAT Design Center, z vlastní iniciativy navrhl koncept roadsteru Axon.

Dvoumístný sporťák bez střechy by měl mít délku 3854 mm, šířku 1876 mm a výšku jen 997 mm, takže by patřil do kategorie malých aut a pohánět by jej měly elektromotory, umístěné v nábojích zadních kol. Auto by se mělo jako doma cítit na klikatých horských silnicích a okruzích, ale pomocí volby tří různých jízdních režimů zvládne i vysloveně ekonomickou, případně běžnou jízdu. Jeho cílovou skupinou by měli být kupci ve věku 20-45 let.

Vůbec nejzajímavější je na něm ale to, že se jeho design vymyká jak předešlému, tak novému pojetí designu vozů španělské značky a má blíž spíše k vozům značek Lamborghini a Lotus, což naznačuje, že ohledně designového směřování značky v SEAT Design Center rozhodně nepanuje jednoznačná shoda. Jisté ovšem beztak je, že takový vůz nemá nejmenší šanci na realizaci, když se u SEATu ke stavbě sportovního auta neodhodlali ani v časech konjunktury...

Michal Fokt
Diskuze (7)
20. 11. 2012 10:03
Re: Na snehu
ja bych desetileta decka nepodcenoval :-)
obzvlast co se jakekoliv elektroniky a blbinek na ni napojenych tyce.

Od te doby co muj 12lety kluk bez jakekoliv cizi pomoci premodoval celou 3D hru vcetne vlastniho herniho prostredi, vlastnich predmetu, postav a dokonce i jejich AI uz si nedovolim nikdy rikat nikdy...
19. 11. 2012 21:49
Re: Na snehu
to není fotka, ale render. Přiznávám, že není povedený, ale přesto pochybuji, že Vaše dcera umí pracovat s nějakým 3D modelářem. ;-)
Avatar - Snaphands
19. 11. 2012 19:12
Na snehu
ta fotka na snehu fakt nema chybu.... tak to by zvladla snad aj moja 10r. dcera.... hahaha
19. 11. 2012 13:47
Re: Zbytečná práce...
Souhlas. Jenom mě zaráží, proč SEAT opět vyhazuje prachy za další koncept, který se nebude nikdy vyrábět...
Jinak nový LEON vypadá opravdu moc dobře :yes:
19. 11. 2012 13:34
Zbytečná práce...
Tak takovéto auto je přesně to, co Seat nepotřebuje :no: Futuristický design + elektrický pohon by pro Seat znamenal jediné - neprodejný model = prohloubení ekonomických ztrát.
Po představení všech verzí nového skvělého Leonu by ještě potřebovali nějaké pěkné SUV a možná i velký sedan. Když realizace konceptu, tak něco ve stylu roadsteru Tango. To by bylo něco! :yes: