Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEAT Leon FR+ Supercopa: Speciální edice pro Británii

David Bureš
Diskuze (4)

Název edice odkazuje na stejnojmenný značkový šampionát pořádaný touto španělskou automobilkou.

SEAT uvedl na britský trh model Leon ve speciální edici FR+ Supercopa. S vývojem tohoto vozu pomáhali experti z divize SEAT Sport, která připravuje Leony pro závodní šampionát WTCC. Většina úprav se shoduje s dříve představeným Leonem Línea R.

Automobil dostal upravené nárazníky s většími chladicími otvory, právě takové už používal Leon Línea R. Obě auta mají také totožnou chromovanou dvojicí koncovek výfuku a rozšířené boční prahy. Na Leonu FR+ Supercopa použitá 18palcová kola z lehkých slitin od BBS se však odlišují, jemně se liší i střešní spoiler na zádi.

Nabídka dostupných motorů pro Leon FR+ Supercopa bude zahrnovat dva dvoulitry – zážehový 2,0 TSI o výkonu 155 kW (211 k) a turbodiesel 2,0 TDI s výkonem 125 kW (170 k).

Automobil mohou britští zákazníci pořizovat v bílé Nevada, červené Emoción a modré Speed.

Výbava bude vycházet ze stupně FR, Leon FR+ Supercopa bude navíc vybaven satelitní navigací ovládanou prostřednictvím pětipalcové barevné dotykové obrazovky, Bluetooth umožňujícím streamování hudby, bi-xenonovovými světly s funkcí AFS a zadními parkovacími senzory.

Ceny začínají na částce 22.530 liber (cca 665 tisíc Kč) za vznětový 2,0 TDI kombinovaný s šestistupňovým manuálem. To je o 750 liber více než v případě Leonu FR+ s tímto agregátem.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - leone
17. 3. 2012 15:44
edice ??!!
...žádná edice, ...Leon potřebuje 3.generaci, pokud nechce přijít i o těch pár nádšenců,....co se prohání v jedničce a čekají až soudruzi z NDR požehnají konečně novému modelu,....mimochodem ta současná generace je hrůza hrůzoucí,....asi řekl bych, lehce snížená a "drobet" vytůůůůněná Altea, která se jako jediná Seatu v poslední době povedla,....BUDÍČEK \!!!!!!!!!!!!!!! >:-[] >:-[]
17. 3. 2012 13:38
Re: drobná chybka
Jj interiér stál před faceliftem za starou belu, po něm už to bylo lepší.

Jinak s tou navigací to jako problém nevidím, jakmile jsou údaje z navigace posílány na displej mezi budíky, je mi upřímě uplně jedno, jestli koukám k rádiu, nebo nad výdechy klimošky...
17. 3. 2012 13:36
Re: drobná chybka
Zvenku auto krasny, ale vevnitr to bylo na * uz cca 6let zpet, bez navigace hruza a i s ni (ve vysce radici paky) to neni o moc lepsi.
17. 3. 2012 12:28
drobná chybka
Opět stejně jako v minulém článku chyba... tentokráte jste převedli libry opět na libry :-) [ 22.530 liber (cca 665 tisíc liber) ], tak si to opravte ;-)

Jinak ta modrá Speed Leonu moc sluší... na to, kolik let má tenhle model na hrbu vypadá i mezi dnešní nabídkou dynamicky a svěže :yes: Akorát tedy jestli ty dvě roury v zádu bude mít i 2.0 TDi, tak to bude vypadat přinejmenším směšně :-)