Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat: Malý crossover potvrzen na rok 2017

Michal Fokt
Diskuze (5)
Španělská automobilka potvrdila příchod subkompaktního crossoveru na příští rok. Představí se nejspíš na frankfurtském autosalonu.

Evropě teď vládnou crossovery a koncern Volkswagen tento trend hrubě podcenil. Nepočítáme-li prémiové značky, hájí barvy VW v tomto segmentu pouze Tiguan a Yeti. Ale náprava se blíží - Seat a Škoda už představily koncepty aut na horním okraji kompaktní třídy a chystá se i rozšíření směrem dolů.

Byla to sice pouze formalita, ale Seat nyní oficiálně oznámil přípravy malého crossoveru, technicky spřízněného s Ibizou. Má se jednat o "all-road crossover", z čehož lze usuzovat, že se vůz se zvýšenou světlostí a rysy SUV bude nabízet jako předokolka i čtyřkolka a vzhledem k tomu, že asi nelze očekávat další SUV model někde uprostřed kompaktní třídy, dá se očekávat, že půjde o vůz na rozhraní malých a kompaktních automobilů, aby co nejlépe pokryl tuto část trhu.

Ostatně podobnou cestou se asi vydá i příští generace modelu Škoda Yeti, zatímco koncernový sourozenec od Volkswagenu, jenž téměř jistě dorazí také, bude zřejmě o něco menší (a dražší). Vůz bude stát na platformě MQB a už se objevují spekulace o možné existenci sportovní verze Cupra. Seat už se vloni vymanil z červených čísel, která doposud modelovou expanzi brzdila, a dva nové crossovery jeho ekonomickou kondici nepochybně ještě zlepší.

Michal Fokt
Diskuze (5)
20. 3. 2016 15:26
Re: Zas pisete blbosti
Nemá smysl se rozčilovat. Tady umí jen dvě věcí - žebrat o vypnutí adblocku a opisovat. A to opisování jim mimochodem taky moc nejde.
20. 3. 2016 13:12
Re: Zas pisete blbosti
Přesně tak jak píšeš. Tím víc mě překvapilo, jak redakce v Ženevě "odzívala" Atecu, zatímco zelené obludě jménem Vision bylo věnováno snad deset článků. Přitom bych si myslel, že bratřík nového Yetiho bude někoho zajímat trochu víc, ale evidentně se pletu.
Avatar - LEGOPARK
20. 3. 2016 10:35
Re: Stejně je zajímavé
VW zaspal aj nastup strednych SUV a Tiguan prisiel, ked uz konkurencia bola davno na trhu. A aj tak sa stal najpredavanejsim SUV.
Avatar - LEGOPARK
20. 3. 2016 10:34
Zas pisete blbosti
Yeti bude to iste ako Ateca! Nove male SUV od Seatu bude na rovnakej baze, ako chystane male SUV na baze Fabie a Pola v roku 2018! Uz si to zapamatajte.