Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Tarraco už má datum premiéry. Detaily ladí na Nürburgringu

Stanislav Kolman
Sedmimístné španělské SUV se světu oficiálně představí co nevidět. Obdobně jako sourozenecký Kodiaq RS ladí své schopnosti na Severní smyčce.

Španělská automobilka má mnoho důvodů k radosti. Oznámila nejúspěšnější první pololetí v historii, když za rok 2018 prodala 289.900 automobilů. Ve srovnání s rokem předchozím je to nárůst o 17,6 %. Prodeje kromě domoviny značky rostou také v Německu, Velké Británii, Francii či Alžírsku.

A automobilka své úspěšné tažení prvními šesti měsíci tohoto roku oslaví parádním způsobem – představením nového modelu Seat Tarraco. Jde o sedmimístné SUV, které je techniky spřízněné se Škodou Kodiaq. Špionážní video přiložené níže ukazuje, že inženýři ladí poslední detaily na slavném Nürburgringu, kde Škodovka zkoušela své největší SUV v provedení RS.

Z uniklých patentových snímků, špionážních fotografií i jedné oficiální siluety víme, že ve srovnání s menší Atecou či Aronou bude Tarraco zamračenější a agresivnější. Tarraco je latinský název města Tarragona a ve veřejném hlasování jej vybralo 140.000 fanoušků značky. A hádáte správně, vůz se světu ukáže právě v tomto městě.

Seat už potvrdil i datum premiéry, novinku odhalí 18. září, dva týdny před startem pařížského autosalonu. Lze tedy předpokládat, že si auto naživo prohlédneme i na francouzském výstavišti.

Tím však novinky španělské automobilky pro letošní rok nekončí. Automobilový trh obohatí ještě ostrá Ateca, jež vzniká pod samostatnou značkou Cupra. Změny nás čekají i mezi vozy na zemní plyn, kde má Seat velmi silné postavení. Modely Mii, Ibiza a Leon s dodatkem TGI doplní závěrem roku ještě malé SUV Arona.

Stanislav Kolman