Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat ve Frankfurtu: sportovní Altea FR

Libor Zezulka
Diskuze (325)
Seat pro letošní frankfurtský autosalon žádnou velkou novinku nechytá, a tak přiveze alespoň studii sportovní FR verzi modelu Altea.

Obnova modelová řady Seatu zatím skončila uvedením nového leonu, a tak španělský výrobce ve Frankfurtu zahájí fázi odhalování dílčích novinek z jednolitých modelových řad. Například Altea, kompaktní MPV a první nositel nového designu Seatu, se ve Frankfurtu ukáže v sportovním provedení FR. Výstavní exponát bude sice prezentován jako studie, ale pohled na karoserii a parametry naznačuje, že koncept má všechny parametry sériového vozu.

Jako pohonnou jednotku Seatu Altea FR vybrala automobilka dvoulitrový turbodiesel 2.0 TDI s výkonem 125 kW a točivým momentem 350 Nm, tedy agregát pohánějící Golf GT. Altea FR dokáže s tímto motorem zrychlit z 0 na 100 km/h za 8,6 sekund a uhánět maximální rychlostí 208 km/h. Vnější vzhled zpestřila 18palcová kola s pneumatikami 225/40 R18, přepracované nárazníky, chromovaná koncovka výfuku, sportovní dojem má vzbuzovat také kombinace stříbrné barvy karoserie, černé střechy a černého lemování např. čelního skla.

V interiéru Seat použil sportovní kožené sedačky s logem FR, kůže pokryla také výplně dveří, sportovní řadicí páku šestistupňové manuální převodovky, sportovní volant a kapličku přístrojů. Kromě konceptu Altea FR Seat do Frankfurtu přiveze ibizu s vznětovým motorem 1.4 TDI a také alhambru s turbodieselem 2.0 TDI o výkonu 103 kW.

Libor Zezulka
Diskuze (325)
2. 9. 2005 19:53
Re: Final Road
Naživo je Altea dokonalá ve svém výrazu. Předběhla dobu... můj názor je, že vlastně není možné koupit nic jiného. Kdekoliv ji vidím stát, ti kolem vypadaj jak z dětský stavebnice...
2. 9. 2005 19:17
Final Road
Až si jednou vzpomeněš, jaký to bylo před tím, než jsi musel zmizet natrvalo z předměstí tvýho rodnýho města, vzpomeneš si taky na Alteu. Až ti půjdou hordy zdivočelejch kyborgů po krku, zachrání tě tvá Altea. Až se budeš ohlížet za svou minulostí, spatříš jen rudé obzory ohňů, osvětlující rozvaliny tvého města. Jo, tam, kde sis jako malej hrával mezi domy, se teď roztahujou arogantní replikanti s těma svejma dokonale odpornejma nenávistnejma pohledama. Jo, tam, kde se teď zpití vítězstvím potácí bandy šílenejch androidů, co jim oči planou přesně v barvách těch rudejch obzorů. A jediná tvá naděje bude Altea. Altea, ten sen poslední noci... jediná kára, která se ti nabízí ve své neskonale dokonalé jednotě, ve své neokázalé kráse...