Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sedmimístná Tesla Model Y dorazí na trh ještě letos, potvrdil Musk

Ondřej Mára
Diskuze (49)

Kompaktní elektrický crossover Tesla Model Y se již brzy dočká sedmimístné varianty. Na Twitteru to potvrdil Elon Musk.

O sedmimístné verzi elektrického crossoveru Tesla Model Y se mluví již delší dobu, nikdo ale dosud nevěděl, kdy bude zahájena jeho výroba a kdy dorazí na trh. Světlo do celé situace ale vnesl Elon Musk. A jak jinak, než prostřednictvím Twitteru.

Na otázku, zda jsou nějaké novinky ohledně sedmimístného Modelu Y, Musk odpověděl, že jeho výroba začne příští měsíc. První kusy by se pak k zákazníkům měly dostat ještě v průběhu prosince. Tou dobou přitom Tesla pravděpodobně opět maximalizuje dodávky, aby mohla poslední čtvrtletí roku uzavřít s vysokým počtem dodaných vozidel.

Záhadou ovšem zůstává, jak si technici Tesly s třetí řadou sedadel poradí. Vzhledem ke svažující se zádi Modelu Y však sedačky nejspíš umístí proti směru jízdy a prohlubeň v zavazadelníku využijí jako prostor pro nohy.

Odemknout video

Že by podobná koncepce skutečně mohla fungovat už na YouTube předvedlo několik lidí, včetně experta na automobily Sandyho Munro. Ten ve svém videu ukazuje, že nastupování a vystupování by nemuselo být příliš komplikované ani pro postarší lidi. Z jeho videa je ovšem patrné, že by toto řešení nabízelo poměrně omezený prostor nad hlavou. Navíc se také nabízí otázka bezpečnosti.

Navzdory mnoha otázkám ohledně techniky už ale známe cenu. Sedmimístný interiér už je zobrazen na oficiálních stránkách amerického zastoupení Tesly za příplatek 3.000 dolarů (cca 69.700 Kč), prozatím ovšem nelze objednat. Na webu se přitom stále hovoří o dostupnosti až v roce 2021.

Ondřej Mára
Diskuze (49)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
16. 10. 2020 13:35
Re: tvl
sedadla v kufru otočené dozadu, tj že si viděl zadním oknem za sebe měly americké SW (Station Wagon) už před 50 lety, zas jste objevili ameriku a to DOSLOVA :-) :-) :-) :-)
Avatar - xxc
16. 10. 2020 12:23
Re: male deti obracene
Keby sedeli v smere jazdy v kufri, tak rovnako je deformacna zóna "nulová".
16. 10. 2020 11:25
Re: tvl
Alebo to tam dávajú, aby nejak využili tie výrobné zariadenia, keď ich už majú. Však zákazník to zaplatí, aj keď to nepotrebuje. Každý zárobok naviac sa hodí. Robia to tak všetci. Stále menej sa ponúkajú jednotlivé prvky výbav, všetci radšej robia pakety, vynáša to oveľa viac. DO paketu schováš všeličo, o čo by inak nebol záujem.
16. 10. 2020 11:23
Re: tvl
Úplný súhlas. Ale vysvetli to niekomu, kto má Teslu za svätú a úplne bez chýb.