Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf automobilky De Tomaso za mřížemi

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Comeback značky De Tomaso se skutečně nepovedl. Gian Mario Rossignolo byl spolu s dalšími dvěma lidmi zatčen.

Návrat legendárního výrobce exotických sportovních vozů a limuzín De Tomaso je minulostí.

Sen Gian Maria Rossignola, který se před třemi lety pokusil značku vzkřísit, vzal definitivně zasvé. Sužovaná automobilka se dostala do ještě větších potíží, zbankrotovala a Rossignolo nejspíše vymění civilní oblek za pruhovaný mundúr. A nejen on.

S ním byli zatčeni další dva nejmenovaní manažeři firmy. Proč? Dostali totiž na reinkarnaci dotaci ve výši 9 milionů dolarů. Z veřejných peněz, pochopitelně, protože plánované převzetí sicilské továrny Fiatu Termini Imerese mělo na jihoitalském ostrově zachovat pracovní místa. Ale ouha, pánové tyto peníze zřejmě použili pro soukromé účely. Prostě zneužití prostředků od daňových poplatníků. A to je jaksi trestné i v Itálii.

Konečným výsledkem činnosti obnoveného De Tomasa je tak prototyp SLS alias Deauville z loňské Ženevy, tisícovka bývalých zaměstnanců na dlažbě a strůjce toho všeho dýchá vzduch cezený přes mříže v policejní cele. Určitě alespoň z jedné strany spravedlivé, ale Alejandro de Tomaso se beztak musí v hrobě obracet.

Co bude dál, to nikdo neví. Že by se o další zmrtvýchvstání pokusil po pár letech nějaký skutečný fanoušek, byť s potřebným kapitálem, je spíše naivní představa. Práva koupí někdo v Číně a zbytek raději nedomýšlejme. Legenda se znovu ani nedokázala probrat z kómatu, tak ji nechte raději definitivně zemřít, prosím.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
13. 7. 2012 20:09
Re: Itálie...
Diky za vysvetleni :yes:
13. 7. 2012 13:48
Re: Itálie...
ta "státem přikázaná" továrna Alfy Romeo je u Neapole, ne ta sicilská (ikdyž její příběh je možná podobný). A ta, kde protestovali zaměstnanci a chtěli pod křidélka VW (dodnes vidím ty fotky, celkem se jich na demonstraci sešlo 24) je v Arese u Milána....
13. 7. 2012 12:56
Re: Itálie...
Kde uz som to ja len videl? Zpronevera EU penez na rekonstrukci Bustehradu...
Ale k veci.
Nie je to ta tovaren, kde sa robili povestne nekavalitne Alfy a bola otvorena na prikaz statu, aby aj chudobny Juh maj nejaku tovaren, nie len olivove sady? Fiat sa jej konecne nedavno zbavil a zamestnanci protestovali a chceli, aby Alfu kupil VW a zamestnal ich? >:-[]
13. 7. 2012 11:24
Itálie...
....když už se tam nedělaj auta jako dřív, tak se tam aspoň jako za starejch dobrejch časů krade.... ;-)

PS: Sergio si zrovna vyjednal nějaký výhodný úvěr od EIB.... hezkých 350mil.EUR na nějaké ty inovace.... ;-) [odkaz]