Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Jaguar Land Rover se ostře obul do Grety Thunberg. Co dělá špatně?

Ondřej Mára
Diskuze (134)

Známá klimatická aktivistka společně s dalšími aktivistickými skupinami prý jen zveličují a vytvářejí problémy, na které však nenabízejí žádné řešení.

Ralf Speth, dlouholetý šéf britské automobilky Jaguar Land Rover, se během nedávného rozhovoru pro Sunday Times neobul pouze do Grety Thunberg, ale také do známých skupin klimatických aktivistů, jako je třeba Extinction Rebellion. Jejich počínání přitom označil za „chybné v mnoha oblastech“.

Většina aktivistů totiž podle Spetha pouze zveličuje problémy, nikdo z nich už ale nenabízí žádná řešení, jak klimatické krizi čelit. Současně také označil kritiku ze strany Thunbergové jako neoprávněnou. 

Greta se postarala o budíček pro mnoho lidí i společností. Ale na druhou stranu, jde o velmi populistickou kritiku – zničili jsme jí život, zabili tohle a tamto – ale to není oprávněné, protože jsme současně vytvořili lepší život. Bohatství, zdraví, vzdělání – svět se zlepšuje,“ uvedl Speth pro Times.

Speth přitom nepopírá, že je potřeba současnou situaci řešit. Jenže Greta ani jí podobné skupiny řešení nenabízejí. „Stále toho zbývá hodně udělat. Ale populismus by měl být kombinován s myšlenkami na zlepšení. Tady není žádné přispění, žádné nápady, říkají jen, že všichni jsou hlupáci.‘“

Podobná slova kritiky na dresu Grety Thunberg přitom neslyšíme poprvé. V minulosti už podobný názor vyjádřil i Jeremy Clarkson. Ten Thunbergovou označil za rozmazleného fracka, jež by se měl namísto hysterických scén soustředit spíše na vzdělání a vědu, která pomáhá řešit problémy.

Vraťme se ale ještě na chvíli k samotné společnosti Jaguar Land Rover a jejímu řediteli, který pocítil dopady ekoaktivismu na vlastní kůži. Po letech růstu se totiž značka propadla do hluboké ztráty, na čemž se mohl kromě jiného podepsat i nákladný vývoj elektrického modelu I-Pace. Speth tak začátkem roku oznámil, že s koncem své smlouvy odstoupí z vedení automobilky.

Ondřej Mára
Diskuze (134)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
13. 3. 2020 11:45
Re: Diky, Greto
Nazdar neomarxisto, co říkáš na tohle?

To se týká i Elktropleček, tak co ted s tím? Zakážem naprosto všechny auta?

Hahaha https://www.idnes.cz/…503_automoto_fdv
Avatar - Barrichello
12. 3. 2020 12:24
Re: Kušuj, Greto
Teta Gréta je zmanipulovaná loutka :-) Kde tahaj za nitky ekoativsti, marxisti, výrobci EV aut, solárů, větrníků, nabíječek, paroplynovek, biomasy, ti co to stavěj, lidi z vodíkového byznysu at atd. Miliony lidí čekající s nataženou rukou na dotace, regulovaný trh a kšefty.
Avatar - Barrichello
12. 3. 2020 12:21
Re: Diky, Greto
Největší ekolog je Trumpeta, dneska zakázal všechny lety Evropanů do USA :-) To padnou emise co.
Barbíny a sugardaddy budou brečet, čumenda v Las Vegas a New Yorku holt nebude.

Druhý ekologové sou libanonci, co zakázaly lety čínanů, korejců, němců, italů, španělů, francouzů do Libanonu :-)

Jistě že sei přeju, aby jste neměli finance na vaše ujeté a nebezpečné ekologické experimenty a omezování práv a svobod lidí. Kdyby to zítra krachlo, bylo by pozdě :-)
Avatar - Jerry.Gunman
12. 3. 2020 10:45
Re: Kušuj, Greto
Argumentační guru jako tetka Gretka, která s obličejem zkřiveným do nenávistné grimasy vykřikuje "jak jste si mohli dovolit" a "ukradli jste mi dětství", případně "CHCI, ABYSTE ZPANIKAŘILI?

Tak na tu fakt nemám. A ani mít nechci ;-)
Avatar - Jerry.Gunman
12. 3. 2020 10:42
Re: Kušuj Greto
Takže Done Vito

ty tady nahnojíš 5 odstavců o tom, jaký je Fighter Pilot hlupák, jak neumí pracovat s daty, jak neumí analyzovat... abys poté, co vychladneš v jednom kraťoučkém PS připustil, že to, co Fighter Pilot uvádí, je zřejmě správné

Člověče, tohle je už ale FAKT HODNĚ těžká schíza, co tu předvádíš. A pak se div, že jsi lidem pro srandu