Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf VW Fejtek: Co do objednávek máme letos vystaráno. Zájem o Taigo předčil očekávání

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)

Jak současné světové krize mávají s odbytem osobních vozů značky Volkswagen? A na jaké novinky se letos můžeme těšit?

Nejen tato témata probíral s Martinem Machalou v nové epizodě podcastu Auto.cz Patrik Fejtek, ředitel divize VW Osobní vozy společnosti Porsche ČR. Přiznává, že z pohledu objednávek má automobilka pro letošní rok vystaráno, stále je však potřeba brát v potaz čipovou krizi i rusko-ukrajinský konflikt.

Od těchto událostí se kromě jiného výrazně odvíjí i čekací doba na nové vozy, která se zpravidla pohybuje mezi šesti až třinácti měsíci. Čerstvý VW Taigo je v tomto ohledu výjimkou, k zákazníkovi nový kousek doputuje za dva až tři měsíce. Velký zájem tuzemských zákazníků o tento městský crossover překvapil i samotného Fejtka. Na jaké další novinky se letos můžeme těšit? To už se dozvíte ve videorozhovoru přiloženém výše.

Video se připravuje ...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)

Doporučujeme

22. 4. 2022 08:23
Re: V rámci objektivity...
Vy se opravdu ptáte, jestli bude rozhovor s Hyundaiem, který je hned druhý ve výše uvedených odkazech?
Avatar - Roman Horký
22. 4. 2022 07:50
Re: konečne
Kde se tedy bere můj pocit, že Evropa umí akorát vydržovat zadáváním výroby a nákupem surovin Čínu a Rusko, přičemž nebýt USA tak je dávno ještě v mnohem větší pr**deli? A že línější tvor nez Evropan (rozuměj FrancouzoNěmec) na planetě neexistuje?
22. 4. 2022 07:25
Re: konečne
Tak sorry, teraz melieš aj ty. Fox tu už nejaký rok nie je a diera na trhu lacných áut tu pre zmenu nejaký ten rok je.
Mimochodom, podľa teba sa v Európe predávajú len v Európe vyrábané veci?
22. 4. 2022 07:22
Re: konečne
Levný je možná Nivus v Brazílii, ale Taigo je v Evropě sakra drahý, malý auto již od 534tis. Tj aby to nějak vypadalo, tak musíš vytáhnout minimálně 600-650tis. O 1.5TSI Rline za 700+ nemluvě… Tomu levné auto nelze říkat :-(
22. 4. 2022 06:29
Re: V rámci objektivity...
Prvni v dlouhodobych prodejnich cislech zahranicnich znacek... A opravdu dekuji za stare rozhovory. Ocekavam rozhovor se sefem Hyundai. Bude? 😉