Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf VW se omluvil dozorčí radě za obvinění z úniku informací

ČTK
Diskuze (3)

Šéf německého automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess se omluvil dozorčí radě podniku poté, co její členy obvinil z úniku důvěrných informací do médií. Diess své výroky podle koncernu označil za "nevhodné a nesprávné".

"Členové dozorčí rady omluvu pana Diesse přijali a budou ho i v budoucnosti podporovat v jeho práci," uvedl dnes koncern v krátké tiskové zprávě. Upozornil, že dozorčí rada o Diessových výrocích diskutovala na pondělním mimořádném zasedání.

Diess si podle agentury DPA na úniky důvěrných informací stěžoval minulý týden před tisícovkami manažerů koncernu. "Jsou to zločiny, které se dějí v dozorčí radě," citovala koncernového šéfa DPA.

Podle zdrojů agentury Reuters vnímala dozorčí rada Diessovy výroky jako útok a pondělní mimořádné zasedání se uskutečnilo kvůli nim. Po tomto zasedání koncern oznámil, že Diess předá řízení hlavní značky VW do rukou jejího provozního ředitele Ralfa Brandstättera. Koncern tento krok zdůvodnil snahou poskytnout Diessovi větší prostor pro jeho úkoly v roli koncernového šéfa.

Video se připravuje ...

Odborník na automobilový průmysl Ferdinand Dudenhöffer nicméně podle listu Financial Times varoval, že Volkswagen čelí krizi ve vedení, a to v mimořádně obtížném období, kdy se potýká s negativními důsledky přechodu k elektromobilům i s dopady koronavirové krize. "Organizační struktura VW, největšího výrobce osobních aut na světě, je nevyvážená," uvedl s odkazem na silnou pozici odborů a velkých akcionářů. Součástí koncernu je rovněž česká Škoda Auto.

ČTK
Diskuze (3)

Doporučujeme

10. 6. 2020 17:29
Re: Blb
Tento jedinec je typický produktem dnešní zvrácené doby. Grétistický hnus, který snad ani nemá rád normální auta... :-( :no: :no: :no:
10. 6. 2020 16:21
Blb
Není to ten blb co obdivoval Teslu?