Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéfdesignér Volkswagen Group Walter de Silva opouští společnost, odchází do důchodu

Ondřej Chamilla
Diskuze (67)
Ke konci měsíce opustí Volkswagen Group její šéfdesignér, Walter de Silva. Čtyřiašedesátiletý Ital je tak další významnou osobností, která v tomto roce odejde z Volkswagenu.

Šéf návrhářů německé automobilové skupiny Volkswagen odejde ke konci listopadu do důchodu. Známý Ital Walter de Silva má totiž již důchodový věk 64 let. I po odchodu však bude pro firmu nadále pracovat jako poradce. Jeho nástupce zatím Volkswagen neoznámil.

Čtyřiašedesátiletý de Silva působil v 90.letech v Alfě Romeo, kde se podílel na návrhu Alfy 156, 147 či 166. Poté přešel do Volkswagenu. Stojí rovněž za designem mnoha Seatů, ocenění pak získal třeba za vzhled Audi A5, pracoval však i na celé řadě modelů Volkswagen. Šéfem designu Volkswagen Group se stal v roce 2007.

Walter de Silva odchází z koncernu Volkswagen v době, kdy skupina prožívá největší skandál ve své historii. Kvůli zmanipulovaným emisím naftových motorů při testech čelí VW obrovským pokutám, snížila se tržní hodnota podniku a odešel dlouholetý generální ředitel Martin Winterkorn.

Ondřej Chamilla
Diskuze (67)
8. 11. 2015 22:03
Re: Krysy
Plne súhlasím,Tento dizajn, počtom predaja dostal Seat skoro do múky. :'-(
8. 11. 2015 21:17
Re: Novinky od podvodníku z Wolfsburgu
Právě že některé věci o VW Group se tady ofiko nedozvíš,je dobře že kdo informace má,tak je sdělí.Reagoval by jsi,kdyby se ty informace týkali jiného koncernu/firmy?
Reaguješ stejně při článcích o tom,že musí podvádět i ostatní výrobci,že všechny motory jsou stejné?(Ano když je VW v průšvihu je vše stejné,když probíhá uživatelský test kupodivu nic stejné není).
A jak se stavíš k lidem,kteří odsuzují výrobky skrze reklamu (ač reklama může být a zpravidla bývá nadsazená) a stejně morálně by tudíž měli odmítat produkci firmy,která vědomě podvádí?
Ono ta jednostrannost,zaslepenost je zde u poměrně velké části diskutérů.
Ale u nicku IPA se zrovna neprojevuje tolik,jako u jiných.
Avatar - _Karel_
8. 11. 2015 13:57
Re: Krysy
Ty máš krysu, já mám osla.
Jinak, nedostává zlatý padák spíš ten, kdo je vyhazován?
Re: Novinky od podvodníku z Wolfsburgu
Ne vypatlance, nic jsem ti nenatrel. Jenom jsem napsal ze tvoje zvratky není treba komentovat.
Avatar - Petrolhead_CZ
8. 11. 2015 12:45
Re: Novinky od podvodníku z Wolfsburgu
Teď jsi mi to naaatřel :yes: Z toho nebudu tak týden spát. Klobouk dolů, jsi klasa :yes: