Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEMA 2006: Shelby GT-H Convertible concept

Roman Daněk
Diskuze (6)
Kupé Ford Shelby GT350-H vzniklo původně pouze pro autopůjčovny Hertz, ale velká poptávka po černozlatém kupé vznikne i pro zákazníky několik stovek kusů v limitované sérii. Konstruktér Caroll Shelby ale připravil další perlu: Shelby GT-H Convertible.

Kupé Ford Shelby GT350-H vzniklo původně pouze pro autopůjčovny Hertz, ale díky velké poptávce po černozlatém sporťáku vznikne i pro zákazníky několik stovek kusů v limitované sérii. Světoznámý konstruktér Caroll Shelby si ale nachystal další perlu: Shelby GT-H Convertible.

Společnost Shelby Automobiles k oslavě svých 40. narozenin od založení připravilo pro tuningovou show v Las Vegas koncept upraveného kabrioletu Mustang GT. Na tomto prototypu se prezentovaly mimo jiné i nové detaily, resp. drobný facelift pro modelový rok 2007.

Lehké změny masky, včetně nového nárazníku s integrovaným spoilerem, přidaly Mustangu na agresivitě. Koncept Shelby GT-H Convertible dále obsahuje 20palcová kola se závodním designem "Shelby Razor" a silnější brzdový systém, který má na přední nápravě kotouče o průměru 356 mm. O zvýšení výkonu by se měl postarat kit od sportovní divize Fordu (Ford Racing), který by měl zlepšit např. sání, modifikovat výfukový systém nebo vyměnit řídící jednotku. K silnějšímu motoru se hodí i upravený podvozek včetně odpružení.

Roman Daněk
Diskuze (6)