Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seznamte se s novou tváří Opelu. Tuto masku dostanou všechny budoucí modely

Stanislav Kolman
Diskuze (14)

Nová generace Opelu Mokka se stane prvním nositelem prvku jménem Opel Vizor. Jde o novou tvář značky, kterou poodhaluje přiložená skica.

Německá automobilka říká, že tým vedený šéfdesignérem Markem Adamsem připravil nezaměnitelnou masku, která dostala název Opel Vizor. Tvůrci se prý nechali inspirovat vzhledem integrální motocyklové přilby a jejího krytého hledí, které navazuje na tvary přilby.

Prvním nositelem tohoto vzhledového prvku se stane příští generace crossoveru Mokka. Čelní maska má organicky integrovat gril chladiče, světlomety a logo značky do jediného modulu – Vizoru. Ten se navíc v brzké budoucnosti stane poznávacím znamením všech nových opelů. Ve videu přiloženém níže si můžete připomenout, jak se nová Mokka před časem začala postupně odhalovat.

Video se připravuje ...

Kromě výše zmíněného by se do designového prvku měla promítnout také inspirace legendárním Opelem Manta první generace. Vizor se táhne v jediném širokém oblouku přes celou příď vozu, takže opticky zvětšuje jeho šířku. Designéři rezignovali na jakékoliv další nadbytečné dekory. Střední části pak dominuje dobře známý symbol blesku. Na masku navazují LED Matrix světlomety, respektive jejich nejnovější generace IntelliLux LED.

„Bylo pro nás nesmírně důležité, abychom vytvořili novou a svěží tvář značky Opel, která bude naplňovat budoucí designérskou filozofii,“ uvedl Adams v oficiální tiskové zprávě. „Styl našich dalších vozů bude odvážný a designérsky extrémně čistý. Tradiční mřížka chladiče není u elektromobilu, jakým je nová Mokka, nutná. Vizor tak přirozeně integruje nejmodernější osvětlení a další technologie do jednoho celku,“ vysvětluje dále.

V logu automobilky vpředu a vzadu se pak mají protínat dvě naprosto zřetelné osy: horizontální a vertikální. Středová podélná ostruha v kapotě motoru, která se objevovala u všech posledních modelů, bude ještě výraznější. Ve finále by tedy nová Mokka měla být podstatně atraktivnější než její předchůdce.

Nechme se překvapit!

Stanislav Kolman
Diskuze (14)

Doporučujeme

9. 6. 2020 21:32
Re: Nie je to trošku po funuse?
Tak to už nie je vecou len PSA, iné koncerny to praktizujú tiež.
9. 6. 2020 17:23
Re: Jak jednoduché, přitom jedinečné
A na tu identitu stačí znáček a světla?
9. 6. 2020 17:22
Re: Nie je to trošku po funuse?
Je to asi jediné, čím se Opel bude od ostatních PSA lišit.
Avatar - KANKUNEN
9. 6. 2020 17:01
Jak jednoduché, přitom jedinečné
Lepší Peugeot s identitou Opelu, než Opel v designu unieurocar.
9. 6. 2020 16:32
Re: čau kluci, kruci EV !!! O víkendu...
A je to z kopce :-)