Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Silk Trail 2013: Hybridní Range Rovery jsou za polovinou (+ video)

Jan Mička
Diskuze (0)
Unikátní expedice Silk Trail 2013 se stala poslední fází testování hybridních Range Roverů. Po měsíci ujela flotila víc jak polovinu z plánovaných 16.000 mil.

Testovací prototypy hybridních Range Roverů se vydaly na cestu 22. srpna s cílem ujet během 53 dnů 16.000 mil. Trasa expedice vede z Velké Británie přes 12 zemí a končí v Bombaji. Vozy během svého putování navštíví Francii, Belgii, Německo, Polsko, Ukrajinu, Rusko, Uzbekistán, Kyrgyzstán, Čínu a Nepál. Za volanty prototypů se postupně střídají inženýři automobilky a novináři z deseti zemí světa.

Hybridní Range Rovery projedou celou Hedvábnou stezku a během cesty se musí vypořádat s řadou rozličných podmínek. Kvalitní asfalt střídá cesta s hlubokými výmoly, ucpaná města, písek, štěrk, a také horské průsmyky ve vysokých nadmořských výškách. Dobrou zprávou však je, že vyjma rozbitého čelního skla a čtyř defektů zatím nedošlo k žádné poruše technického charakteru. Pokud bude průběh pokračovat v podobném duchu, automobilka dokáže, že jsou její vozy takřka nezničitelné.

Pohon testovaných vozů se stará spojení vidlicového naftového šestiválce o výkonu 225 kW a elektromotoru, který dodává dalších 35 kW. Malé rozměry elektrického motoru umožnily jeho umístění do skříně osmistupňové automatické převodovky ZF. Celkový výkon systému je 240 kW, točivý moment má 700 N.m. Výrobce udává kombinovanou spotřebu 6,4 l/100 km. Uvidíme, jakých čísel se dočkáme po skončení expedice.

Jan Mička
Diskuze (0)