Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Silničář si posvítil na rozbité silnice. Víte, že i s výmoly můžete bojovat?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)

Lepší silnice byste našli dokonce i v Alžírsku, Hondurasu nebo Svazijsku. Co ale dělat pro zlepšení současné situace?

Současný stav českých silnic je natolik tristní, až se vlastně divíme, že jsme se v žebříčku světového ekonomického fóra s našimi silnicemi umístili na 76. místě. Před námi byste přitom našli dokonce i státy jako Alžírsko, Svazijsko nebo Honduras. Situace je přitom otřesná jak na hlavních tazích, tak i na zapadlých okreskách. Ostatně každý řidič to jistě dobře zná.

Není tedy divu, že mnohým řidičům došla trpělivost a začali na rozbité silnice upozorňovat originálními způsoby. Od map, do kterých nahrávají fotky a informace, až po osazování výtluků a výmolů květinami. V zahraničí se ale rozhodli jít ještě dál.

Například v Anglii tak začali kolem výmolů kreslit sprejem pánská přirození, někteří se ale raději chopili lopaty. Došlo přitom i na milionáře, kterým prostě vadilo, že se domů nedostanou se svým Ferrari. Jenže žádný z těchto přístupů není zrovna správný a dokonce i rocková hvězda v reflexní vestě nakonec dostala stopku od úřadů.

Jak tedy správně postupovat v případě, že vás trápí výmoly například v blízkosti domova? Nejen s tím vám v nové epizodě motoristického pořadu Silničář, který se zaměřuje na útrapy českých řidičů, poradí kolega Petr Slováček ze Světa motorů. Boj to bude zřejmě vleklý a únavný, rozhodně se ale nenechte odradit.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - lordlord
18. 7. 2022 18:22
kup
v JH napíšeš na městys a pokud je to hlavní silnice, tak to opraví, poku někde na periferii, tak čekáš třeba 2 roky a zaplátují velké díry, malé nechají být a v zimě jsou hluboké až na podloží a pak zase čekáš....