Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Silničáři se už vracejí na dálnici D1. Opravovat se letos bude 71 kilometrů dálnice

Diskuze (14)

Rozsáhlá modernizace dálnice D1 by měla konečně skončit v příštím roce. Ještě předtím však letos na řidiče čekají rozsáhlá omezení v dopravě.

První letošní práce na opravách dálnice D1 začnou v sobotu. Rekonstrukce bude letos pokračovat na sedmi úsecích s celkovou délkou 71 kilometrů, do konce roku chce stát otevřít 37 kilometrů. Jde o největší část od zahájení oprav před sedmi lety. Na dnešní tiskové konferenci to řekl ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO). Dálnice by měla být dokončená v příštím roce.

V sobotu začnou první přípravné práce u sjezdu na Benešov na 21. kilometru. V noci ze soboty na 29. února pak budou stavaři demolovat dva dálniční nadjezdy u Humpolce. Na dalších úsecích bude rekonstrukce zahájena během března a dubna. Zásadní část prací pak bude pokračovat od 6. března, kdy stavaři zahájí další opravy na úsecích u Mirošovic a u Velkého Meziříčí.

Opravy letos budou pokračovat na všech dosud nedokončených úsecích. Do konce roku by práce měly skončit na úsecích Mirošovice-Hvězdonice, Soutice-Loket, Humpolec-Větrný Jeníkov a obchvatu Velkého Meziříčí. Celkem by na konci letošního roku mělo být hotovo 127 kilometrů dálnice, což je přibližně 80 procent z celkové délky. Poslední tři úseky, které mají celkovou délku 34 kilometrů, plánují silničáři otevřít v příštím roce.

Řidiči budou mít podle Havlíčka po dobu rekonstrukce k dispozici vždy dva pruhy v obou směrech, v opravovaných úsecích budou ovšem zúženy. „Chci také posílit komunikaci s řidiči, aby měli co nejvíce informací o postupu modernizace, věděli, co se chystá a mohli se tomu přizpůsobit,“ uvedl.

Opravy D1 jsou rozděleny do 20 úseků, 13 z nich je dokončeno. Kompletní rekonstrukce D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou začala v roce 2013. Dosud je hotovo 90 kilometrů. Opravy měly být původně dokončeny už letos, práce ale nabraly zpoždění.

Diskuze (14)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
22. 2. 2020 16:58
Re: uz se vi
To se ví celou dobu cca 2 000 000 CZchechtáků.
21. 2. 2020 21:06
uz se vi
na kolik prisel StBakuv telefonat, kterym vloni zastavil rekonstrukci jednoho z useku 2 hodiny predtim, nez meli vyjet uz nastartovany stroje, jen proto aby se pochlubil, ze par lidem zprijemnil cestu na dovolenou ???
Avatar - rohYpnol
21. 2. 2020 20:43
Re: Tož teď nevím....
No, vlastně tě politicky přesvědčí o tom, že to je dálnice a tunel za cenu dálnice za peníze EU... Takže politicky ženiální!
Avatar - pradeda777
21. 2. 2020 19:56
Tož teď nevím....
....jestli se opravuje dálnice nebo je to další "tunel"....... :'-(
Avatar - rohYpnol
21. 2. 2020 19:34
Zlepšit komunikaci s řidiči a informovanost?
Fajn, může začít s tím, že termín dokončení 2022 je lež a podvod, protože některé úseky "vyškrtly" ze zařazení do modernizace. Takže i když bude modernizace dokončena, tak zde budou dosud neopravené úseky.

Dále by bylo vhodné zmínit, že některé úseky jsou velmi nekvalitně zhotovené.

A i ty, které jsou kvalitně zhotovené (=v souladu se zadávací dokumentací), tak nevydrží, protože chlapci z ŘSD blbě zadali recepturu betonu, který se trhá a degraduje násobně rychleji než ten, co s velkou parádou vybourali...


Jinými slovy = nekonečný příběh opravy D1 začal, hotová nebude NIKDY.