Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Singer ukázal další 911 Turbo. Je sportovnější a stále krásná!

Filip Melich
Diskuze (0)

Kalifornská společnost Singer Vehicle Design staví auta, která se pohybují na hranici mezi mechanickými skvosty a uměleckými díly. Nejnovější upravená 911 Turbo to opět potvrzuje.

Začátkem letošního roku se společnost Singer Vehicle Design pochlubila s rozšířením své nabídky. Do portfolia přibyl restomod vycházející z prvních generací Porsche 911 Turbo. Provedení původního auta bylo zaměřeno spíše na překonávání dlouhých vzdáleností, než na vyloženě sportovní svezení. Singer však nyní ukazuje, že si každý majitel může nechat 911 Turbo upravit tak, jak nejvíce vyhovuje jemu. Výsledkem je výrazně sportovněji orientované auto.

O pohon vozu na fotkách se stará dvojitě přeplňovaný 3,8litrový šestiválec typu boxer chlazený vzduchem, který produkuje 380 kW (517 k). Jde o nárůst o 50 kW (68 k) ve srovnání s dříve představenou studií. Majitel novinky se totiž na rozdíl od toho předchozího chtěl zaměřit především na sportovní stránku vozu. Motor spolupracuje s šestistupňovým manuálem a podvozek se sníženou světlou výškou má sportovní nastavení. O zastavení auta se budou starat karbon-keramické brzdy.

Vypiplaná není jen technika auta, ale také jeho vzhled. Bílý lak karoserie doplňuje zelený dvojitý pruh probíhající středem vozu od přídi po záď. Stejnou barvu dostaly taky středy disků kol inspirovaných oblíbenými koly Fuchs. Za účelem dosažení čistšího vzhledu je osazen jednodušší zadní nárazník a odstraněn stěrač zadního okna.

Uvnitř jsou nainstalovány lehké karbonové sedačky s čalouněním kombinujícím bílou, černou a zelenou barvu. Jejich bočnice jsou přitom potaženy kůží. Místo zadních sedaček se vzadu usadila příčná výztuha, zatímco do dveří jsou vloženy lehčí výplně. Nechybí však takové moderní vychytávky, jako je například indukční nabíjení telefonu.

Už v době představení původní Turbo Study Singer hovořil o tom, že má na 70 objednávek (a dá se očekávat, že od té doby ještě přibyly), přestože ceny rozhodně nejsou nízké. Singer je sice neuvádí, ale kvalitní zakázková práce s takovým zaměřením na detail prostě není levná. Veřejnosti se původní studie ze začátku roku představí příští týden na Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme