Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda 1200 STW pro zdravotníky: Co říkáte na retro zachraňující životy?

Jan Zajíc
Diskuze (9)

Po čase se vracíme k námi nedávno oživenému konceptu Škody 1200 STW. Tentokrát se hlásí do služby záchranářských složek.

Na podzim minulého roku jsme vám představili vizi moderní Škody 1200 STW, jejímž autorem je náš kolega a grafik Honza Lušovský. Ten se po čase ke svému projektu vrátil, aby z něj udělal záchranářských speciál. Jen o nepřehlédnutelném lakování to ale není.

Tvůrce například vyzdvihuje, že nová vize má teď prodloužený zadní převis, čímž vzadu vzniká více místa pro veškeré potřebné vybavení. Auto je navíc obohaceno vyšší světlou výškou, která přijde vhod při přesunech doktorských posádek na hůře dostupná místa. Dává to smysl, vždyť na podobné cesty jsou dnes nejčastěji využívány modely Yeti či Kodiaq.

Automobilu pak nesmí chybět majáky a ani výrazná anténa usnadňující komunikaci s okolním světem. Zbarvení konceptu, jenž navazuje na originální model z padesátých let minulého století, pak věrně kopíruje dnešní vozy záchranářské služby. Co vy na to, šlo by o zajímavé zpestření našich silnic?

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (9)

Doporučujeme

18. 2. 2022 10:16
Chudák pacient.
Když vidím ta kola.
18. 2. 2022 08:04
...
Peknucke retro...ked uspela Honda modelom E, celkom vidim ze by sa ujalo aj toto...nabupane moderne technologie a bolo by to fajn auticko
18. 2. 2022 07:15
Re: Co na to říkám? Nic!!!
No aby si ich uistil, aký je ten článok skvelý a aký je ten patlal, čo sa po večeroch hrá s Photoshopom, úžasný dizajnér.
18. 2. 2022 01:02
Re: ....
:-[] :-[] :-[] :yes: Určitě ano, ale pak zlaté české ručičky vyrobí důmyslný držák na okapový žlábek střechy... :-)
Avatar - Ronault.
18. 2. 2022 00:33
Co na to říkám? Nic!!!
Můžete mi vysvětlit, co je to za módu, že se mě v titulku nejstupidnějších článků ptáte vždy, co na to říkám?
Jako vás to redakce zajímá?

Na zpravodajský server o autech chodím si něco o autech přečíst, ne aby se mě nějaký pisálek ptal, co na to říkám. Pravda, tady se nic nedozvíme.

Od desíti k bulváru... ;-\ :-( :no: