Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto představuje nové logo pro modely Fabia a Roomster

Michal Fokt
Diskuze (36)
Modely Fabia a Roomster budou dalšími vozy z Mladé Boleslavi, které dostanou nejen nové logo automobilky, ale i nápis Škoda na záď.

Automobilka Škoda Auto prodělává v současnosti pod vedením šéfdesignéra Jozefa Kabaně změnu designérského směřování, vyjádřeného poprvé modelem Rapid a s ní přichází i dříve avizovaná změna firemního loga, které volně navazuje na znak, používaný v dobách před převzetím značky Volkswagenem.

Jak už jistě víte, nové, modernější ztvárnění okřídleného šípu přichází o nápis Škoda, vavřínový věnec i zelenou barvu, která úplně neladila s některými laky karoserie. Nový znak se tak omezil na kombinaci chromového emblému na matně černém pozadí a aby nikdo nebyl na pochybách, o vůz jaké značky se jedná, na záď se po dlouhých letech vrací nápis Škoda. U něj je v souvislosti s prováděnými změnami použitý nový typ písma. Automobilka v souvislosti s jeho změnou dále oznamuje, že mění font také u označení motorických verzí TDI, TSI, vRS nebo GreenLine.

Nový znak se objevil poprvé už na městském minivoze Citigo a následně na malém liftbacku Rapid, nyní se nová "heraldika" objeví i na aktuální verzi modelů Fabia a Roomster. Škoda logo používá na kapotě a pátých dveřích karoserie, krytu motoru, středových krytkách kol, volantu a na klíčích od vozidla.

Michal Fokt
Diskuze (36)
6. 1. 2013 10:52
tento clanek je jen polovina ;-)
ještě tu u tohoto článku chybi druha informace co pisi jinde, a to sice ze Skoda zdrazuje a jiz promitla zvyseni DPH >:D ( Škodovka končí se zeleným logem. A zdražuje )
6. 1. 2013 10:50
Re: Novinka pro novinku
ano, kabaňovky ciste logo bude hranate anebo tojuhelnikove >:-[]
Avatar - šmoula nešika
5. 1. 2013 16:13
Re: galerie
Šílený stránky šílenýma zůstanou ještě dlouho.
Avatar - šmoula nešika
5. 1. 2013 16:11
Re: OK
Souhlas. Mně se ale více líbí víc font Fabia II, Roomster, Praktik/Octavia II/Superb II/Yeti.
Avatar - šmoula nešika
5. 1. 2013 16:00
Re: Jsem znechucen odporným novým designem tohoto webu
:yes: :yes: :yes: >:-[] >:-[] >:-[] >:D