Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto ve svých závodech o dovolených rozšířila technologie

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Automobilka Škoda Auto rozšířila ve svých závodech v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí výrobní technologie. Využila k tomu třítýdenní celozávodní dovolenou.

Další stavební úpravy navíc přispěly ke zklidnění dopravní situace v okolí závodu v Kvasinách, uvedla dnes Škoda Auto v tiskové zprávě.

V závodu v Mladé Boleslavi se úpravy dotkly výrobní i servisní technologie. Šlo zejména o revize vzduchotechniky, čistění odpadních nádrží a také o nezbytné úpravy komunikací uvnitř závodu. Na údržbě a obnově provozů se podílely podle firmy stovky zaměstnanců.

V Kvasinách byla v době firemní dovolené instalována nová lakovací linka s aplikační technologií, která zvyšuje účinnost nástřiku různých odstínů barev karoserie. Díky tomuto opatření se uspoří zhruba jeden kilogram barvy na jednu karoserii. Podle firmy jde o významný příspěvek ke zlepšení životního prostředí.

Firma v Kvasinách také zmodernizovala svařovnu, ve které nainstalovala nové roboty. Třítýdenní přestávka ve výrobě přispěla i k modernizaci infrastruktury. V Kvasinách byl rozšířen kruhový objezd před hlavní branou o spojovací větev a přibyl třetí jízdní pruh ve směru ze závodu. Společně s nedávno otevřenou cyklostezkou tato opatření přispějí k ulehčení dopravy v okolí závodu.

Ve Vrchlabí se pak Škoda zaměřila na údržbu a seřizování současných technologií výroby automatické převodovky DQ200.

Škoda loni dodala celosvětově 1,2 milionu vozů. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává více než 35.000 lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
27. 8. 2018 21:42
Re: nová technologie?
Jo mám stejný pocit. Škodovka už delší dobu není co byla. vozx šetrná k životnímu prostředí dělají v poslední době pořádný rozruch a to i právě myslím, že škodovce chybí..
20. 8. 2018 16:34
Normální věc
Přijde mi naprosto normální modernizovat při odstávkách podniku. Spíše by mě zajímalo, kdy nám představí nějakou novinku? Nové motorizace, nový směr designu (ne tu jejich "omlazenou fabii") . Bůh ví, kdy se něčeho takové dočkáme, jestli vůbec? Co si o tom myslíte vy?
16. 8. 2018 10:53
Marnost
Spíš by mě zajímalo, kdy díky těm technologiim uvidíme něco nového! Je to už hodně dlouho to samé dokola. Elektrovozy v nedohledu, přitom už tu dávno měly být. Škodovku už asi nezachrání nic.
15. 8. 2018 23:22
nová technologie?
Nová technologie? Ty už opravdu neví co by, už asi pociťují, že dlouho na vrcholu už nepobudou. Dle mého by se měli smířit s tím, že už neumí dělat auta jako dřív a prostě přenechat to žezlo kvalitnější automobilce.
1. 8. 2018 17:37
Škoda
Přijde mi normální o letní odstávky rozšiřovat a modernizovat technologie. Tento článek mi spíše přijde jako chabá snaha o zviditelnění už tak špatné škodovky, co myslíte vy? Škodovka nic nového nevymýšlí, tak se snaží zaujmout takhle? Hodně špatný přístup, nebo ne?