Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto vytvoří stovky nových pracovních míst pro vysokoškoláky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Nábor souvisí s ohlášeným zdvojnásobením odbytu, které má automobilka naplánovano do roku 2018.

Škoda Auto přijme letos několik stovek nových zaměstnanců. Nábor souvisí s ohlášeným zdvojnásobením odbytu, které má automobilka naplánovano do roku 2018. Zájem má o vysokoškoláky, nová místa se netýkají dělnických profesí. Uplatnění naleznou experti ze všech oblastí automobilového průmyslu.

Nová místa vznikají především v souvislosti se zahraničními projekty a vývojem nových vozů. Škodovka hledá experty pro všechny oblasti podniku od vývoje přes výrobu až k prodeji a marketingu. Jde mimo jiné o konstruktéry, experty pro elektrické pohony, vývojáře podvozků a agregátů. "Předpokladem je ukončené vysokoškolské vzdělání, dobré jazykové znalosti a v ideálním případě zkušenosti z automobilového průmyslu," uvedl člen představenstva Škoda Auto pro oblast Řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar.

Škoda Auto zaměstnává bezmála 24.000 lidí, z toho je 12 procent vysokoškolsky vzdělaných. Průměrný dělnický plat byl loni ve Škodovce 27.000 korun, průměrný plat vysokoškoláka ve Škodovce podnik nekomentuje.

Loni prodala automobilka rekordních 762.600 vozů. Meziročně zvýšila prodej o 11,5 procenta. Do roku 2018 chce ale podle nového předsedy představenstva Winfrieda Vahlanda celosvětové prodeje minimálně zdvojnásobit. Proto plánuje rozšíření nabídky modelů a posílení aktivit na mezinárodních trzích.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Avatar - JFK
20. 1. 2011 20:23
Re: Ti hajjzlovee a zkurvysni ve Skodovce davaji nastupni 15
a to jsi sebral kde? Jinak škoda, že tu nepíše svoje moudra mistr Klaudius, to bysme se zase dozvěděli věcí >:D
20. 1. 2011 08:25
Re: kdyz chce skodovka zdvojnasobit
Nevim nevim, ale uz ted atomobilky maji problem s nad produkci, a ani Cina to nezachrani.

Driv ci pozdeji bublina praskne nebo nektere automobilky zaniknou uplne.