Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Citigo Active pro a Expedition: Speciální edice

Michal Fokt
Diskuze (52)
Nizozemské zastoupení Škodovky láká na dvě speciální edice minivozu Citigo. Co nabízejí navíc?

Česko není zrovna zemí zaslíbenou speciálním edicím automobilů, jsou ovšem trhy, které podobné pobídky vyžadují, lhostejno, o jaký typ auta se jedná. Teď třeba nizozemský importér Škody Auto láká hned na dvě speciální verze minivozu Citigo se zvláštními názvy Active Pro a Expedition. Jak se liší od běžného standardu?

Citigo Active Pro lze pořídit s tří- i pětidveřovou karoserií, ale výhradně s motorem 1.0 GreenTech o výkonu 44 kW a zvláštní je pouze použitím modrého látkového čalounění Haydn Blue, s nímž jsou sladěny dekory na středové konzole a v okolí ventilačních výdechů. V ceně 9.660 euro za třídveřák a 9.990 euro za pětidveřák je dále klimatizace a audiosystém Funky s podporou mp3.

Citigo s ještě podezřelejším označením Expedition se nabízí pouze s pěti dveřmi poznáte jej ihned podle černých lemů prahů, blatníků a "difuzoru" zadního nárazníku. Ve specifikaci dále najdete 14" kola Apus, ozdobné prahové lišty a taktéž modré doplňky interiéru. za 11.990 euro dostanete ještě rádio Funky, přední okna v elektrice, dálkový centrál, klimatizaci, výškově nastavitelné sedadlo řidiče a dvoutónovou houkačku. Lze zvolit i litrový motor s úpravou na CNG s výkonem 50 kW za 13.750 euro. Výprava může začít!

Michal Fokt
Diskuze (52)
5. 5. 2014 10:36
Re: socka
Je je jasné, že na našem trhu je Citigo asi drahé. Jinde je však levnější než UP a ostatní konkurence. Nemůžeš hodnotit cenovou politiku Škodovky podle našeho trhu. Má tady silnou pozici a zákazníci zatím jejich ceny akceptují (nebo se dostanou na zajímavé slevy).
5. 5. 2014 00:06
Re: C-KING
Ano, Dacia vyraba auto az o triedu vyssie a za menej penazi a bez holych plechov, co sa tu paradoxne prezentuje ako vraj priam ziadany pristup 8-s . To je cela pointa.
Avatar - Nerez
4. 5. 2014 22:18
Re: tak to je hnus velebnosti
Naopak já bych proti nebyl. Ze všech těch edicí nebo výbav Citigoučka (Monte Carlo, sport...) vypadá ta oplastovaná verze zdaleka nejlíp. Citigo samo o sobě není vůbec hezké auto, ale v téhle úpravě mu to sluší. Za mě :yes:
Avatar - Ji/Ri
4. 5. 2014 22:02
Re: Souboj
>:D kde ty ses tu vzal? >:D
Avatar - Emel
4. 5. 2014 21:41
Re: C-KING
Co by na to Dacia, Dacia auto v dané třídě prostě nevyrábí.

PS: Podobné kvality Dacia nabízí o jednu až dvě třídy výš... což je konec konců typicky lowendový přístup.