Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Karoq zachycena na boleslavské dálnici. Maskuje se jako ateca a kodiaq (video)

Jan Mička
Diskuze (23)
Nové SUV automobilky Škoda si odbude světovou premiéru už příští týden ve Stockholmu. Na dálnici z Prahy do Mladé Boleslavi byl zachycen jeden z maskovaných zkušebních prototypů.

Video se připravuje ...

Do světové premiéry Škody Karoq zbývá přesně jeden týden, a ještě přinejmenším stejně dlouhou dobu budou na našich silnicích k vidění maskované testovací prototypy. Jejich „semeništěm“ jsou jako již tradičně dálnice z Prahy na Hradec Králové a Mladou Boleslav, přičemž na druhé z nich se včera našemu čtenáři Karlovi podařilo jeden z prototypů zachytit na video.

„Předek auta vypadal, jako by skoro ani nebyl maskovaný. Připomíná Kodiaq,“ napsal nám Karel do redakčního mailu. Z přiložených záběrů to tak skutečně vypadá, podle kolegy Jirky Baborského ze Světa motorů, který jako jeden z mála českých novinářů viděl sériovou podobu auta během nedávné prezentace v Estonsku, je ale realita výrazně jiná.

Zatímco maskovaný karoq zepředu připomíná kodiaq, skutečnost je trochu jiná. Tvar předních blatníků a linie kapoty sedí, přední světlomety však nejsou ve spodních vnějších rozích zaoblené a jejich vnější hrany přesně lícují s mlhovkami umístěnými níže. Ani kapota zřejmě nebude tak „vyboulená“ a ostřikovače světlometů vůz mít může, ale také nemusí.

Video se připravuje ...

Vzadu je jasně patrná silná vrstva maskovacího polepu, však má také svůj důvod. Svítilny tak vypadají jako ze Seatu Ateca, ve skutečnosti ale nesedí jejich tvar a dokonce ani grafika. Vnitřní segmenty nebudou tolik zasahovat do víka kufru, dokonce i úzké odrazky jsou pouze falešné, a nárazník nebude od nákladové hrany kufru lakovaný. Oplastování boků karoserie bude výrazné i u sériového vozu, ne však tolik jako u zkušebního prototypu.

Jan Mička
Diskuze (23)
13. 5. 2017 12:26
Re: škopek
A co Superb? Ten současný platí za hezké auto.
12. 5. 2017 08:09
Re: Geniální tah
:-) ... az se ukaze, ze tohle je finalni verze bez maskovani ... :-P
12. 5. 2017 08:06
Re: Neprodejné.
No vidis, tak aspon jako velky vlastenec nebudes koupi Skodovky podporovat nemeckou automobilku :-)
Avatar - Btomas
12. 5. 2017 07:17
Neprodejné.
Vypada strasne ostatne jako kazda skodovka
Avatar - holden2
12. 5. 2017 02:58
to ten
slovenskej ko*kot furt ceka na hranaty kola?