Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia: Z výrobní linky v Mladé Boleslavi sjel půlmiliontý exemplář

Jan Mička
Diskuze (24)
Konec letošního roku je pro automobilku Škoda ve znamení jubileí. Po miliontém exempláři v letošním roce sjela z výrobní linky půlmiliontá Škoda Octavia třetí generace.

V těchto dnech jsou tomu dva roky, co automobilka Škoda Auto představila ve svém mladoboleslavském muzeu třetí generaci modelu Octavia. Vůz se začal prodávat následujícího února a nyní se počet vyrobených kusů rovná půlmilionové metě. Na úspěchu se podílely všechny továrny, ve kterých se Octavia vyrábí – tedy v Číně, Rusku, na Ukrajině a v Kazachstánu.

Jubilejní půlmiliontá Octavia třetí generace sjela z výrobní linky hlavního závodu Škodovky v Mladé Boleslavi. Jedná se o nejekologičtější variantu GreenLine, která si díky přepracování vznětové šestnáctistovky posílené na 81 kW, a instalaci manuální šestistupňové převodovky (1.6 TDI 77 kW má pětistupňovou), v průměru řekne o 3,2 litru nafty na 100 kilometrů.

Půlmiliontá Octavia není jediným jubileem, které si v tomto ohledu Škodovka v prosinci připsala. Již v minulém týdnu jsme zveřejnili zprávu o výrobě milionté Škodovky v letošním roce, čímž se automobilka přiblížila k naplnění aktuální růstové strategie. Tehdy šlo o novou generaci Fabie s motorem 1.2 TSI o výkonu 81 kW.

Jan Mička
Diskuze (24)
Avatar - Stefič
16. 12. 2014 13:08
Re: OT
ano, hlavním znakem inteligenta je, že dokáže nasekat 10 hrubek do každé věty. Čím inteligentnější, tím blbější... Hele, není v tom rozpor?
Avatar - Stefič
16. 12. 2014 11:37
Re: OT
no minimálně je v ní víc hrubek než v diktátu žáka 5. třídy ZŠ.
Kritizuješ, ale s psaním na tom sám moc dobře nejsi...
16. 12. 2014 11:16
Re: NEJLEPŠÍ ŠKODOVKA VŠECH DOB byla...
jj
NEJLEPŠÍ ŠKODOVKA VŠECH DOB byla ta GELová 2011 [odkaz] zlikvidovaná Vahlandem ;-\
Ti dobří ji ještě vylepšili [odkaz] a to bylo asi TAK VŠECHNO
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - Ozzman
16. 12. 2014 11:13
Re: Z vyrobnej linky zisla jubilejna 30000. Fabia ....
Mam hlad jak to čtu... jdu na oběd >:D
16. 12. 2014 11:04
Re: OT
Vzhledem k tomu, že to vyhrávají trapnosti jako Citron Cactus, tak by mě spíš překvapilo, kdyby Škodovka postoupila... Jinak je to v novinkách...