Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda ohlásila dva nové modely Monte Carlo, premiéra proběhne ve Frankfurtu

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Ve vrcholné výbavové verzi Monte Carlo se na autosalonu IAA 2019 ve Frankfurtu představí mladoboleslavské novinky Škoda Scala a Kamiq.

První model Škoda s označením Monte Carlo vznikl již v roce 1936, kdy vůz Škoda Popular dosáhl během slavné Rallye Monte Carlo na druhé místo ve své třídě. Na oslavu tohoto významného výročí připravila Škoda limitovanou sérii 70 speciálních vozů, které byly odvozeny od soutěžního speciálu.

Poté ale přišla 75 let trvající odmlka, kterou v roce 2011 přerušila až druhá generace modelu Fabia. Označení Monte Carlo se stalo synonymem pro sportovně-lifestylovou variantu a ve třetí generaci Fabie už představovalo nejvyšší výbavový stupeň.

Mezi lety 2014 až 2019 se označení Monte Carlo objevilo i u modelů Citigo, Rapid, Rapid Spaceback a mezi lety 2015 až 2017 si mohli zákazníci pořídit v edici Monte Carlo dokonce i SUV Yeti. Brzy však na tuto tradici naváže i dvojice posledních novinek z mladoboleslavské produkce: Scala a Kamiq.

Automobilka už sice potvrdila, že jejich představení proběhne na autosalonu IAA 2019 ve Frankfurtu, o detailech však mlží. Zatím pouze víme, že oba modely dostanou řadu černých prvků, které mají zdůraznit jejich sportovní design a charakter. Scala by měla dostat například charakteristicky černé části předního spoileru, zatímco Kamiq nabídne třeba černé střešní nosníky.

Pokud se ale podíváme na výbavu minulých i současných modelů s označením Monte Carlo, pravděpodobně se dočkáme i větších kol s leskle černým lakováním, sportovních sedadel, několika speciálních odstínů lakování a bohaté výbavy. Automobilka navíc dodává, že obě verze budou snadno identifikovatelné díky speciálním plaketám.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

5. 8. 2019 23:14
škoda vision
Chtěl bych info,kdy začnou brát obj.škoda Vision e a jestli některé bude možné objednat se šíbrem.
2. 8. 2019 13:31
Re: vrchol ceníku
Prosklená (a většinou navíc i neotevíratelná) střecha je jeden z nejnesmyslnějších doplňků. Jen blázen si dobrovolně připlatí za citelné snížení torzní tuhosti karoserie a výrazné zvýšení těžiště dané instalací těžkého skla do nejvyššího bodu vozu! :-( :no:
Avatar - SKAY
1. 8. 2019 21:09
Re: vrchol ceníku
Deckam se libi. Tak misto nepraktické panoramy bicolor.
Avatar - twistedTSD
1. 8. 2019 17:46
Re: vrchol ceníku
Panoramu bych stejně nechtěl.
Avatar - Ja Prvni 123
1. 8. 2019 17:14
No, cernej spojler asi mit bude... ale furt jen 1.0 trihrnek
I kdyz - oni jsou schopni tam klidne dat i tu cukajici 1.5.

A nejhorsi na tom je, ze spravnej nemec je tak uvedomnelej, ze mu to cukani ani nevadi!
To maly "n" neni chyba, neni to ve vyznamu narodnosti, ale nabozenstvi... takze to byva i nemec od Brandysa, nebo tak.