Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda představila virtuální showroom. Zkuste si, co umí

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Podobně jako se vyvíjí samotné automobily, proměňuje se také způsob, jakým se nové vozy kupují. Se zajímavou novinkou v této oblasti přišla Škoda.

Česká automobilka totiž představila virtuální showroom. Za novou online platformou pro prodejní partnery mladoboleslavské značky stojí divize Škoda Auto DigiLab a izraelský IT startup Matter.

Virtuální showroom je přitom opravdu tím, co evokuje název, tedy jakousi digitální alternativou klasických autosalonů a prodejců. Zákazníkům tak nabízí možnost prohlížet a procházet vozidla u autorizovaného prodejce, podle Škoda dokonce tak, jako by tam byli osobně.

U jednotlivých modelů najdete štítky, videa, zvukové soubory a nejdůležitější informace o nich - včetně technických údajů. Lze také volně procházet prostory autosalonu, podle vlastního rozhodnutí si prohlédnout příslušný vůz a rovnou si ho případně i nakonfigurovat.

Auta si samozřejmě můžete prohlédnout z mnoha různých úhlů, stejně jako zevnitř. Pokud si přesto stále nejste jisti, můžete si přímo ve virtuálním showroomu domluvit zkušební jízdu u autorizovaného prodejce.

Škoda také zdůrazňuje, že díky modulární struktuře virtuálního showroomu je možná integrace dalších prvků, jako je třeba virtuální realita.

Koncept virtuálního showroomu je založen na projektu izraelské IT společnosti Matter. Na hackathonu „Covid Mobility Race“, soutěži nápadů a programování, kterou v roce 2020 uspořádal Škoda Auto DigiLab, se díky tomuto řešení dostal IT startup na první místo.

V závislosti na jednotlivých trzích bude portál provozován buď dovozcem, nebo samotnými prodejci. Od dnešního dne zájemci mohou virtuálně odkudkoli na světě navštívit zákaznické centrum Škoda Auto v Mladé Boleslavi.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

2. 4. 2021 20:59
Aplikace Skoda
Skoda by se mela spis zamerit na svoje tragicke aplikace, vlastne uz jedinou, ktera pozrala predchozi a uplne je znicila - MySKODA ... tahle tragedie - vysledek prace deti ze zakladni skoly, znicila sluzne aplikace OneApp, MySkoda, SkodaConnect ... idealni, kdyby se nekdo z managementu, ktery ma na starosti tuto oblast, podival do GooglePlay na hodnoceni uzivatelu a tu firmu okamzite vymenil.
2. 4. 2021 16:08
Zkusil jsem
Pěkné ;-)
1. 4. 2021 14:25
Virtualni showroom
...to je neco jako freevideo. Taky se tam kouknu, co bych vsechno mohl mit, umet, koupit, dostat... A pak se to stejne vypne a jde se spat. 🤣