Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Rapid Spaceback: Kvalitní fotografie horké novinky z Boleslavi

Aleš Jungmann
Diskuze (109)
Škoda Rapid Spaceback pilně brázdí českou dálniční síť. Našemu čtenáři se podařilo vůz vyfotit v provozu a my vám přinášíme další snímek.

Škoda Auto představí Rapid Spaceback až na podzimním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, v okolí Mladé Boleslavi však už nějaký čas jezdí řada zamaskovaných testovacích prototypů. Dnes vám přinášíme snímek od čtenáře Martina Petrželky, na kterém je i přes maskování jasně patrné, o jaký automobil se jedná. Před časem jsme vám totiž přinesli fotografie, na kterých to až tak zjevné nebylo. Nezapomeňte ohodnotit design (alespoň to, co je ze snímků patrné) v anketě pod článkem.

Zkušební výroba Spacebacku už začala, sériovou produkci užitnější verze modelu Rapid s názvem Spaceback rozjede Škodovka oficiálně v srpnu. Proto automobilka chystá zavést třetí směnu. Z informací, které firma poslala na úřady kvůli povolení další výstavby, dále vyplývá, že také počítá s dalším rozšířením továrny.

Na rozdíl od sedanu Rapid se ale bude vyrábět v Mladé Boleslavi na jiné lince společně s modely Fabie, které se dlouhodobě potýkají s klesající poptávkou. "Původně jsme zvažovali montovat Spaceback spolu s Rapidem a Octavií, ale výroba na Fabii nám nabídne větší variabilitu," uvedl v týdeníku škodováckých odborářů šéf automobilky Winfried Vahland. S tím souvisí i znovuzavedení třetí směny na této lince.

Spaceback se od sedanu liší hlavně jiným zakončením karoserie a praktičtějším zavazadlovým prostorem. Automobilka, která má ambiciózní plán vyrábět v roce 2018 přes 1,5 milionu vozů ročně, počítá také s rozšířením svařovny o více než hektar. Velmi automatizovaná výroba však nejspíše nepřinese příliš mnoho dalších pracovních míst, plán počítá s necelou stovkou nových zaměstnanců.

Exkluzivně: Škoda Fabia nové generace, nebo Rapid Spaceback? (+video)

Aleš Jungmann
Diskuze (109)
25. 6. 2013 16:48
Re: Tak ještě jednou
Též díky :yes: Pořád jsou to ale jen spekulace. Ovšem za pár neděl bude jasno, řekl bych, že ještě před Frankfurtem nám Škoda začne obvyklým způsobem po kouskách házet návnady. Napadlo mě ještě, jestli někdo něco neví o případném dvojčeti Seat Toledo. Prosákly nějaké nepotvrzené pověsti o chystaném kombi ( [odkaz] ) . Otázka zní, jestli by si Škoda nechala vybrabčit tenhle svůj unikát, nebo jestli by podobná karosáž od Seatu místo parazitování šla cestou standardního kombi.
22. 6. 2013 01:04
nic moc. jen lakadlo pro zlodeje
tohle me dneska predjizdelo na dalnici D11 a ten dotycnej na to pekne slapal a z predpisu si nic nedelal. si myslel, ze je asi v Nemecku. mam v aute kameru a mam ho natocenyho jak to sviha
Avatar - vabis
22. 6. 2013 00:13
:-)
Až to bude, tak to bude a my to uvidíme ;-) Zvědavci, dejte chlapcům na doladění a testy čas, jinak budete testovacími řidiči vy majitelé >:D
21. 6. 2013 15:21
Re: Tak ještě jednou
Díky za jeden jediný příspěvek, který stálo za to si přečíst. :yes:
Avatar - Bully_
21. 6. 2013 13:06
Re: Škodovka vždy nájde skulinku na trhu a vo svojom portfól
Jako ze stredni trida se neprodava, protoze na jejiho klasickeho zastupce- Superb- lidi v CR nemaji penize jinak nez jako na manazersky firemni vuz. Octavia si pak hraje na stredni tridu aspon tim jak je nafoukla, ale v podstate jich je taky malo, co neslouzi jako prostredek k odpisu v danovem priznani. Kompakty se presunou mezi tridu nizsi stredni a mini a slouzi v Cesku jako typicke rodinne vozy. Vsechno tohle ale s cenami docela normalnimi prave pro tu tridu vyssi, ktere se tyhle vozy jenom snazi priblizit.
Ale proc ne, kdyz to komercne funguje. Jenom bych to povazoval spis za znamku marketingoveho oblbnuti zakaznika. Trochu divna pochvala Schadewagen.