Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda soukromníkům nabídne pronájem aut formou operativního leasingu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (79)
Pronájem aut bude fungovat na bázi operativního leasingu. V součinnosti s tím se chce značka podílet na snížení průměrného stáří českého vozového parku.

Škoda chce s pronájmu aut přijít v polovině letošního roku, nejspíše v červnu. Partnerem pro financování bude ŠkoFin. Informaci dnes uvedli zástupci společnosti na setkání s novináři. Podobnou službu pro rezidenční trh dosud v Česku nikdo nenabídl.

Služba by fungovala stejně jako operativní leasing poskytovaný firmám. Uživatel by měl k dispozici nový vůz, za který by platil měsíční nájem. Po určité době by auto mohl odkoupit nebo jej vrátit a vybrat si jiné auto. Podobně funguje i zaměstnanecký leasing v rámci Škody Auto. Zaměstnanci si mohou některý z modelů automobilky pronajmout na šest až 12 měsíců.

Automobilka podle informací ČTK počítá s několika variantami podle rozsahu poskytovaných služeb. Bude záležet na tom, zda si uživatel bude platit jen pronájem nebo i servis, zimní obutí a podobně. Měsíční cena pronájmu by se mohla například u modelu Rapid pohybovat od 5000 korun, u Octavie pak zhruba 6000 Kč. V nabídce mají být všechny modely mimo Fabie, kterou čeká letos generační obměna. Služba by měla nabíhat postupně, zpočátku firma počítá s řádově stovkami zákazníků.

Zánovní vozy by po návratu z operativního leasingu Škoda nabízela v rámci svého programu prodeje ojetých aut Škoda Plus. Ten v současnosti prodává okolo 25.000 aut ročně, firma chce ale prodej minimálně zdvojnásobit.

Programem Škoda Plus se chce navíc mladoboleslavská automobilka založit na omlazení vozového parku v České republice. Průměrné stáří totiž činí 14,2 roku, více než 60 % vozidel je starších deseti let a polovina ze skoro pěti milionů registrovaných automobilů plní horší emisní normu než Euro 3.

V první fázi by mělo dojít k rozšíření prodejních míst Škoda Plus z 80 na více než 100 a zároveň zvětšení nabídky vozů a služeb. Firma chce rovněž navrhnout pravidla, která by motivovala motoristy, aby se zbavovali neekologických autovraků.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (79)
16. 5. 2014 07:28
Re: bohuzel
Díky. Už jsem viděl, že někdo na facebook ty zaměstnanecký ceníky dával pro rapida a do bůra byly všechny i s 1,4TSI, dsg, elegance.

Tady se opravdu uvidí, jak to pojme škofin. Jediné co by mi asi vadilo je pojištění se spoluúčastí.
15. 5. 2014 15:24
Re: Operativní leasing - limit
No, kdyby tam nebyla akontace, tak by to bylo fakt super :))) Ale akontace se platí u každé výměny auta. Např. operativní leasing na 4 roky, znamenal 4 nová auta. 4x155.000,- Kč plus pravidelné měsíční splátky 48x8.800,-, což je 1.042.400,- plus ty jejich škrábance (cca 30-40 tis)... a na konci člověk bez auta.
Nevím jak to plánujou nyní - třeba se auto měnit nebude ani jednou. A navíc, jak jsem se díval, tak jsou dneska už trošku příjemnější podmínky toho operativního leasingu. Ale pořád si myslím, že výhodný bude málokdy.
15. 5. 2014 15:20
Re: Palec nahoru
Jasně :))) to byla z mé strany čistě formální odpověď :))) všichni víme, jak se věci mají :-)
Avatar - grifith
15. 5. 2014 14:19
Re: co nevlastníš, to ti nemůžou sebrat
Dům na hypotéku ti nepatří? >:D To by mě zajímalo, kdo je teda podle tebe vlastníkem? Že ty jsi podnájemník.... to by mnohé vysvětlovalo.
Avatar - grifith
15. 5. 2014 14:15
Re: Operativní leasing - limit
Někdo určitě musí zaplatit tu ztrátu ceny v průběhu prvního (prvních) roku (let). ;-)