Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda spustila konfigurátor nové Fabie, naspecifikujte si tu vaši

David Bureš
Diskuze (121)
Nová Fabia bude více než ta současná myslet na styl. K dispozici bude třeba 15 nabízených laků karoserie.

Škoda prezentuje třetí generaci Fabie zatím především v modrém laku Race. Díky spuštěnému konfigurátoru si nyní můžeme prohlédnout i další nabízené barvy pro tento model.

Konfigurátor Fabie III představuje avizovaných 15 nabízených laků karoserie. Mezi nimi mimo jiné nechybí decentní vínová Rio, „závodní“ zelená Rallye nebo výrazná žlutá Sprint. Novou Fabii bude možné pořídit také ve dvoubarevném provedení. Základní lak může doplnit černá, bílá, stříbrná nebo červená střecha, se kterou budou barevně ladit i A-sloupky nebo kryty vnějších zpětných zrcátek.

V konfigurátoru je možné navolit i různá kola. V nabídce bude celkem osm sad kol a ráfků, od těch jednodušších (poklice Dentro), po ty opticky zajímavější (hliníková kola Beam).

Vedle zevnějšku je možné si v konfigurátoru zvolit i podobu interiéru mladoboleslavské novinky. Ten se bude lišit v závislosti na stupni výbavy (Style, Ambition a Active). Ke každému z nich budou nabízena trochu odlišná čalounění a obložení palubní desky.

O individualizační prvky je mezi zákazníky velký zájem, a proto široké možnosti úpravy vzhledu auta nabídne i nová Fabia. Šéfdesignér značky Jozef Kabaň však zdůrazňuje, že více stylu nepůjde na úkor praktičnosti. I přes slušivější design nová Fabia nabídne prostorný interiér a množství praktických prvků – vedle již tradiční škrabky na led ve víčku nádrže také například držák multimediálních zařízení ve středovém panelu a odkládací přihrádku na reflexní vestu ve výplni dveří řidiče.

Nová Fabia bude nabízena se čtyřmi zážehovými a třemi vznětovými agregáty. Ty benzinové zastoupí litrový tříválec ve výkonových verzích s 44 a 55 kW a přeplňovaný čtyřválec 1.2 TSI ve variantách s 66 a 81 kW. Z turbodieselů bude k dispozici tříválec 1.4 TDI s 55, 66 a 77 kW.

David Bureš
Diskuze (121)
Avatar - white label
3. 10. 2014 23:35
Re: Fabia vs. Swift
Jasně, a já chtěl potvrdit tvé potvrzení... >:-[]
3. 10. 2014 23:23
Re: Fabia vs. Swift
Viz 14:49. Jen jsem chtěl twistedTSD potvrdit, že skutečně stříbrná byla ("a snad i stříbrnou?").
2. 10. 2014 17:16
IQ_2014
Dobrý den, soutěž o nejchytřejší zemi v Evropě je v plném proudu a podpořit svou zemi můžete i vy!
Jak se zúčastnit?
Pod následujícím odkazem naleznete IQ test: [odkaz]
Pozor! Aby se výsledek je započítal do soutěže, je potřeba vyplnit celý test!
Po vyplnění testu získáte podrobné statistiky o hodnotě svého IQ a také zjistíte, jak jste na tom v porovnání s ostatními Čechy i Evropany.
Víte, že zjistit své IQ je otázka několika minut a znalost vlastního IQ může být důležitá pro celý život? Hodně štěstí a správných odpovědí!
Avatar - grifith
2. 10. 2014 15:57
Re: farba ?
A kolik bys u benzínu potřeboval? Při běžném nájezdu ti to vystačí na více než deset zim, českého důchodce to dokonce přežije...Pokud za tu dobu bude vyžadovat jen běžný servis, tak to nevidím jako problém. Žádáš-li trvanlivost vyšší, zkus TDi, nejspíše chybu neuděláš.
2. 10. 2014 15:00
Re: farba ?
jedina moznost je asi tdi .... neviem aka je zivotnost toho benzinu cca odhadujem nieco cez 200 000 tisic ... to sa dnes hodi do naseho konzumneho zivota :-)